В новините
 
13.01.2008 04:51   Новината е видяна 5376 пъти
Слагат зам.-директори в общинските фирми

Двама ще се борят за шефското място в отдела по общинските жилища, назначени са и новите кметове по райони

Всички общински фирми ще имат заместник-директори, научи "Фактор". Причината е, че при отсъствието на управителите им, нямало кой да даде компетентна информация за състоянието  и  те били на автопилот. По този начин се поставяла дейността на фирмите в риск, каза кметът Димитър Николов и като пример посочи "Благоустройствени строежи". Заместниците щели да бъдат в течение на дейността на цялата фирма.
В момента върви конкурс за нов шеф на "Благоустройствени строежи"ЕООД. В петък изтече срока, в който в  деловодството на Община Бургас се приемаха молбите на кандидатстващите  за длъжността управител.   От кандидатите се изисква да имат завършено висше образование и специалност в областта на строителството, както и не по-малко от 5 години професионален опит.
Фирмата две години временно се ръководи от Георги Николов, макар че още на 29 септември 2005 година Общинският съвет реши да се проведе конкурс , но до този момент такъв не се е състоял. Седемчленна комисия ще препитва кандидатите за поста.
Двама се борят да оглавят отдела за общинските жилища след като за поста на Митко Райков бе обявен конкурс. До допитване са допуснати Елеонора Ризова и Златин Гиздов.
Скандалът с общинското предприятие гръмна след като новата власт влезе в община Бургас и се зарече, че ще изкара на светло всички сделки на предишното управление. Първо започна проверката в отдел жилищно настаняване, където се оказа, че приближени на бившата власт са настанени в общински жилища. Самият началник на отдела Митьо Райков пък бе хванат с 1,38 промила алкохол сутринта в 10 часа. Той отрече и заяви, че това е натиск върху него, за да напусне постта.
Оставката на шефа на "Обредният комплекс" Христо Николов пък вече е приета от кмета Димитър Николов. Той ще предложи на Общинският съвет да бъде сформирана специална комисия, която да проведе конкурс за нов директор на сватбите и погребенията. До тогава Обредният комплекс ще има временно управляващ шеф. До оставката на Христо Николов се стигна след като точно преди Нова година лъснаха злоупотребите му. Близо  80 000 лева не са отчетени и липсват в касата на общинската фирма, стана ясно след проверка, не са отчитани приходи от тъжните и радостни ритуари. Тези  нарушенията бяха  установени в процеса на извършване на вътрешния одит, който стартира на 23 ноември. Съществува  разлика между отчетените и документираните приходи в счетоводната сметка за месец юли, със заведените приходи по касовите книги за фискалните апарати. Само за юли 2006  липсите са  11 300 лева.
Нови лица ще ръководят и териториалните дирекции в Бургас.
Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2142





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |