В новините
 
14.01.2008 05:09   Новината е видяна 5449 пъти
Зеленчуковата борса ще бъде изрината

Новото тържище върху 10 декара ще е на ул."Крайезерна", недалеч от досегашната гнусна гледка, наследена от Йоан Костадинов, ще отвори през лятото

Зеленчуковата борса ще бъде изрината. Заради реконструкция на главния водопрод, който преминава по улица "Одрин" огромната клоака, която будеше само възмущение у гражданите, ще бъде премахната. Новата модерна зеленчукова борса ще  бъде изградена по европейски модел, проектът ще бъде зает от европейски град с мащабите на Бургас и ще е съобразен със Закона за стоковите борси и тържища. Тя ще бъде разположена върху 10 декара общинска земя на улица "Крайезерна", в близост до сегашното тържище.
316 000 лева е оценката на терена, той ще влезе в активите на  "Бургаски пазари", и ще представлява апортната вноска на общината в новото предприятие. До 15 февруари наемателите ще трябва да напуснат борсата, фирма БКС ще заравнява терена, съобщи кметът Димитър Николов.
Два милиона лева ще задели общината за строежа от олекотени конструкции и до лятото на 2008-а трябва да е готова.
Очаква се общинският съвет да одобри инвестицията на следващото си заседание. В момента общинското дружество "Бургаски пазари " е собственик на самата борса, но по неясни досега причини я беше  отстъпила като терен на фирма наемател  ЕТ "Нели-Иван Сарафов". По договор наемателят не е имал задължение да прави инвестиции, каза кметът. Плащал е само по 2 500 лева наем на месец. По неофициална информация зад тази фирма стои бившият общински съветник Найден Милков, който обаче не може да бъде открит за коментар. С неговото име се свързва нелегалният паркинг в Меден рудник, който беше разграден миналия месец, както и нерегламинтираните приходи от друг паркинг - в центъра до хотел "България". И в трите случая става дума за стопанисване на общински терени с благословията на екскмета Йоан Костадинов. Колко безотчетни пари са направили трябва да установи прокуратурата.
В информационния масив на "Дакси" срещу ЕТ"Нели-Иван Сарафов" стои името на 36-годишния Иван Петров Сарафов, който е едноличен собственик.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2139





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |