В новините
 
17.01.2008 05:22   Новината е видяна 10030 пъти
Летище Бургас с международни полети и през зимата
Близо месец летище Бургас приема полети от летищата в София, Варна и Пловдив, съобщиха от пресцентъра на летището.
Причината е в лошите метеорологични условия като заледявания и мъгли. Средногодишно видимостта под 1 000 м. в региона на Летище Бургас е 3 дни. От 22 декември 2007 г. до днес /15.01.2008 г./ на бургаския аеропорт са обработени над 5000 пътници. Само на 13.01. между 01 и 03 часа, на летището са обслужени 8 полета, а за деня са изпълнени общо 14 извънредни полета. От ноември 2007 до 14 януари 2008 г. трафикът на Летище Бургас се е увеличил от 385 полета на 638 – с 253 полета или с 65 %. Службата по снабдяване с горива /ГСМ/ през 2007 г. превози от рафинерията до летището, складира и достави на самолетите 78 051 тона керосин – рекорд за българските летища. Месеците ноември, декември и януари 2008 г. Руслан /най-големите товарни самолети в света/ направиха безпрецедентните 70 полета.
През зимния сезон служителите на летище Бургас са в намален състав. С приемането на извънредни полети се е налагало и викането на служители от домовете им за подкрепление. Въпреки това, справянето с това предизвикателство показва високия професионализъм на персонала, който заслужи възхищението на пътниците и авиокомпаниите.
Характерен е случаят с приетия полет от Лондон на 8 януари, когато на борда на самолета е имало 155 пътници сред които 9 деца и 2 бебета, пътуващи за София. Те кацат на летище Бургас в 23:58 часа, напомнят от летището. Служителите от служба Пътническо обслужване, които през този сезон са по двама на смяна, са натоварени с задачата да ги качат по автобуси и настанят в хотели в Бургас. С помощта на колеги от други служби, те са дали максимума от себе си за да бъде извършено всичко както трябва. При намалена видимост, приземяването на самолет е доста сложна задача. В такъв случай командирът на самолета взема решението къде да кацне, буквално в последния момент. Всяко нещо е от значение – типа на самолета и оборудването му; категорията на летището, т.е. с какви навигационни средства разполага за насочване на самолетите; от голямо значение е и опита на пилота.
Подобен е случаят с полета на Сибирските авиолинии от петък, 11 януари. Тогава, командирът Алексей Альошин, призимява безпроблемно самолета при много ниска видимост. Курсът на самолета е по линията Домодедово – Пловдив. Малко по-късно, той излетя с 170 човека на борда. /БГНЕС




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |