В новините
 
29.01.2008 04:45   Новината е видяна 52423 пъти
Трошат колата на съветник

Естествено не можем да не започнем със симпатягата д-р Душепеев. По една или друга причина, може би и заради личния му, не винаги очевиден и ушичуен чар, той предизвика първите коментари, заставайки пред петролопровода и Титаните, и далеч пред Интерната. Докторът замъглии световната опасност TU24, обявявайки, че колата му не за сефте е бастисана, за което не са виновни електромагнитните бури. Докторът успокои безкрайно притеснения от този факт Валери Симеонов, с когото са близки приятели и хранят особена симпатия един към друг, че има пълно автокаско, както и гражданска отговорност. Специално заради Доктора г-н Симеонов направи жест и изнесоха заседанията на Общински съвет в Университета, защото там кафето, в което се пуши, е по-близо до залата от мрачната портиерна на Общината. 
Д-р Антонио Душепеев е гинеколог, член на Общински съвет Бургас няколко мандата, Козирог. Активен и амбициозен. Срещу него многократно се спрятат сценки и интриги, включително от бившите му съпартийци от СДС. Докторът е генератор на идеи, с които по правило се кичат в последствие други. С чувство за хумор и справедливост наблюдава труповете на враговете си, носени от водата. Докторът стана обект на набези от страна на политхулигани, но може и да не е така. Докторът има много положителни черти и една отрицателна - тук-таме губи чувството за мярка. След изпадането в  политическо безтегловие д-р Антонио е пак във вихъра са успял "да запази частична независимост" като член на една партия и общински съветник от листата на друга.
Материалите по-долу са от в-к Фактор

Неизвестни потрошиха огледалото и фаровете на колата на общинския съветник от ГЕРБ д-р Антонио Душепеев след сесия на местния парламент в четвъртък вечерта. Автомобилът "Форд" бил паркиран пред дома на лекаря. "Изключвам всякакъв случаен елемент, защото ми се случва за втори път след заседание", каза той.
Душепеев забелязал щетите по колата си в петък сутринта, когато тръгвал на работа към болницата. Автомобилът бил без допълнителни екстри и защитни системи. Според съветника инцидентът е свързан с работата му в местния парламент, тъй като след предишното заседание фордът бил с изпуснати гуми и развъртяни вентили.
"Аз не съм човек, който се съмнява излишно, но вече два пъти последователно се случват такива неща, при това на различни места. Нямам гараж, така че някой да е запознат къде точно държа колата си. Не искам днес в България да се случват такива неща", каза Душепеев. Той се съмнява, че инцидентът е реакция от изявите му в местния парламент. Д-р Душепеев е един от най-активните и емоционални общински съветници.
В-к Фактор

Интервю с Антоно Душепеев, публикувано във в-к Черноморски фар.

Докладната на „Атака“ за петролопровода Бургас-Александруполис е прибързан опит за доминация в публичното пространство чрез кражба на чужди идеи, смята Антонио ДУШЕПЕЕВ, общински съветник от групата на ГЕРБ


 Д-р Душепеев, смятате ли, че заслужихте отново да бъдете съветник в настоящия ОбС, всъщност как влязохте в листата на ГЕРБ?
 Аз бях част от обединителния процес вдясно, който  трябваше да направи така, че бургаската десница да се яви с обща кандидатура за кмет и с обща листа. Участвах в този процес като  председател на Европейски демократичен път -Бургас. Този процес за съжаление не беше доведен до неговата крайност, но  на тези кръгли маси се установи както в София, така и в Бургас едно сътрудничество, което доведе до факта да бъда поканен в листата на ГЕРб – без да съм член, като гражданска квота. И не само аз, но и още няколко мои съмишленици от ЕДП влязоха в листата, те са на по-задни места от мен.
 Има ли други общини в България, където ГЕРБ прояви подобно уважение към ЕДП - да включи техни хора в местната власт, като ракетоносител?
 Имаше такива места, но след като тръгна дележът в ЕДП на национално ниво с напускането на Мария Капон и Елеонора Николова, много от  тези предварителни съюзи бяха развалени.
 Това значи ли, че включването Ви тук е израз на уважение към Вас самия като личност, като политик?
 Това трябва да го каже някой официален представител на ГЕРБ или да излезе от името на цялата организация, аз не бих го казал. Но го считам като признание за това, което съм вършил в предния ОбС.
 Г-н Димитър Николов ли Ви покани?
 И той. Николов беше водач на опозицията в предния ОбС, а аз бях негов заместник. Всичките неща, около които сега има консенсус, сме се опитвали заедно с него в предната конфигурация да доведем докрай. Едно от тези предложения беше сесиите ни да почват с химна. И то е мое лично предложение. Преди 4 години за него имаше иронични подмятания от тогавашните управляващи. Сега обаче се възприе. Другата инициатива беше борбата с незаконното строителство в Бургас. Аз бях един от хората, заедно с Николов,  който взе политическо решение да се атакува незаконното строителство – и за гетото, и за Ченгене скеле. И сега решението на РДНСК да се събарят незаконните постройки се дължи на нашата инициатива отпреди две години и половина. Същото е и с личната идея на Николов за регистъра на общинските имоти, който беше осъществен половинчато и сега така си стои на уебстраницата  на общината, тепърва трябва да се работи по него. Има още ред други инициативи. Знакова обаче е моята инициатива да бъде проведен референдум за петролопровода Бургас-Александруполис. Проведохме за целта и няколко кръгли маси с международно участие на професори, които многократно заявиха, че един проект, дори и да бъде реализиран, трябва добре да бъде подплатен с грижа за хората, които живеят в Бургас. Говоря за повишаване на сигурността. Затова ми се струва прибързан и  не съвсем свързан с действителността опитът на някои нови политически сили в ОбС да не ни признават това, което се е работило досега.
 Кои сили имате предвид?
 Атака входира докладна записка за провеждане на референдум в Бургас, без широко оповестяване и без да се търси широк диалог и консенсус в ОбС. Това е опит да се покаже едва ли не, че този ОбС започва да работи върху празно място.
 Вие ревнувате, че някой не признава авторството на Вашата идея за референдума?
 Не ревнувам, говоря за елементарна почтеност, която трябва да се проявява независимо от кого са тръгнали процесите. Когато някой иска да се присъедини към такава идея - да бъде така добър и уважителен и да не постъпва  по този начин. И за химна се отнася, и за борбата ни с незаконното строителство! Пък и не е необходимо някой да се катери на някакви булдозери, защото е незаконно. Разбрах, че от Атака имали намерение сега да входират и докладна за публичния регистър на общинските имоти – нещо, което е свършено, само трябва да се продължи в правилната посока..
 Но текстът в докладната на Атака за насрочване на референдум е много конкретен, те дори са определили и дата. Какви са Вашите аргументи да сте толкова обиден?
 Моите аргументи ще ги кажа по време на сесията, тази докладна е прибързана и е опит за показване на доминация в публичното пространство с кражба на чужди идеи.
 Може би сте афектиран, защото председателят на ОбС Валери Симеонов Ви окачестви като доста речовит – оратор, който губи времето, като се изказва често по несъществени проблеми.
 Критерият за това дали някой е свършил нещо по време на сесия не е мнението на един човек, критерият са резултатите от гласуването. Голяма част от моите предложения по време на първата сесия бяха приети единодушно, вкл. и това за химна.
 Колко пъти в крайна сметка взехте думата?
 Четири пъти. Някои от реакциите на г-н Симеонов са породени от бича на съвременния българин – високото кръвно налягане и прогресиращата атеросклероза след определена възраст.
 Тази диагноза за Валери Симеонов ли се отнася?
 Не, аз само подозирам това нещо. Защото точно до такива враждебни и безсмислени изказвания като неговите водят цитираните от мен продължителни патологични процеси. Другите ми изказвания бяха за продължаване на работата на временната комисия, която подготви правилника ни за работа и за това, че международната политика на ОбС трябва да бъде  формирана не само от председателя му, но и от Постоянната комисия по международно сътрудничество и неправителствените организации. И това се прие. В правилника има доста неща, които трябва още да бъдат поправени и изгладени. Аз съм възложил на моя екип вече да работи по тези въпроси.
 Имате собствен екип?
 Да, от ЕДП, това са високообразовани хора, които работят по конкретни граждански инициативи и проекти.
 Нещо конкретно по тези проекти ще посочите ли? Звучи много интересно.
 Няма да кажа, за да не го прочета после като чужда идея някъде другаде. Аз нямам претенции за авторство и собственост върху много неща, за които  говоря, и съм в позициите на човек, който може да подарява идеи на хора, на които никога няма да им хрумнат. Но сега ще замълча. Мога да измисля и задвижа много граждански  и политически проекти, без да се нуждая от чиято и да било помощ.  Мимоходом аз се съгласих и приех да вляза в листата на ГЕРБ.
 Мимоходом да Ви питам откъде все пак дойде поканата към Вас и това много сигурно девето място в листата? Казахте „и от Димитър Николов“, но това струва ми доста  го омаловажава като лидер.
 Знаковото девето място! Нещата дойдоха по два пътя – първо, от близките контакти  между ГЕРБ и ЕДП на национално ниво, и разбирателството и желанието за коалиционно сътрудничество между местните ни организации. Съгласих се, защото процесът е двустранен, пък и моите колеги в групата общински съветници от ГЕРБ приеха да работят  по тези и други идеи, които развиваме в нашата работа.
 Кои са те?
 И за евроинициативи, и за социални фондове - за неща, по които съм доста информиран и по които доста мога да помогна.  .
 Честно казано, мислех, че влизането ви в настоящия ОбС е единствено благодарение на приятелските чувства на Николов към Вас, но излиза, че имате много достойнства.
 В политиката не са невъзможни приятелствата, редки са,  но ги има. Моето приятелство с настоящия кмет е отдавна. Сегашната картина  на представителство в местната власт изисква друго поведение и друг тип диалог. Не като този, който демонстрира председателят Валери Симеонов.  Аз приемам факта, че е прекалено нов на тая длъжност и че трудно се ориентира в обстановката, забелязах на няколко пъти, че не познава в детайли правилника и направих нужните корекции по време на сесията. Но един Общински съвет, в който са представителите на Бургас – добри или лоши, не може да се управлява като частна фирма – със свирепи погледи и строг тон. ОбС е борба на идеи и място за изразяване на мнение чрез гласуване. Това не е място за делене на хората на пушачи и непушачи.
  Симеонов наистина е забранил тютюнопушенето в помещенията на ОбС, а Вие сте страстен пушач. Как ще се борите с това?
 Да, тютюнопушенето е един от недостатъците ми, имам и други.
 Кои са те?
 Само съпругата ми ги знае, но на г-н Симеонов ще му кажа, че на мен като инициатор на референдума за петролопровода в миналия ОбС не ми беше запалена колата, така че да е абсолютно спокоен – колите на СКАТ не ги палят заради неговите изяви по тази тема.
 Но той не е посочвал такава причина за палежите?
  Напротив – каза го по телевизията. А аз му посочвам коя не е една от причините.     
 Дали в ГЕРБ ценят богатия Ви политически опит  в местната власт?
 Не зная дали е нужен опитът ми в този ОбС, защото обстановката е променена, към по-добро. Засега все още няма за какво да ми бъдат благодарни, но аз ще помагам във всички бъдещи съвместни действия и проекти като част от интелигентен и работещ екип.
 Казвате обстановката в новия ОбС е променена към добро, Вие бяхте лидер на СДС, сега с Вълчо Чолаков - новият лидер на сините, който е и общински съветник, поздравявате ли се, готов ли сте да работите заедно за Бургас?
 Този човек не го познавам. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |