В новините
 
05.02.2008 05:40   Новината е видяна 10189 пъти
Работна група от МРРБ пристигa в Бургас, за да се включи в разяснителната кампания за проекта Бургас-Александруполис

Работна група от МРРБ ще се включи в разяснителната кампания за проекта Бургас-Александруполис, занимаваща се с подготовката на референдума на 17 февруари. Административната подготовка на допитването до бургаските граждани почти приключва. Безвъзмездно са отпечатани 400 000 бюлетини – половината с отговор “да”, останалите с отговор “не”. Те ще съдържат и въпроса “Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?”. Гласоподавателите следва да изберат една от двете бюлетини, която да поставят в предоставения им за целта плик. Секционните избирателни комисии са оповестени официално и са идентични с тези от последните местни избори през 2007 г.
31 350 лв. са определени за заплати на членовете на СИК, които ще обслужват провеждането на референдума.
Общото възнаграждение за членовете на ОИК е в размер на 10 220 лв.
Започва отпечатването на плакати и флаери за популяризиране на референдума.
Бургаските структури на повечето политически формирования се включиха по един или друг начин в информационната кампания. Всички бургаски медии оказват безценна помощ, за да научат хората повече за петролопровода.
В решителния етап на информационната кампания ще се включат много неправителствени организации, младежки групи и т.н.
На 13 февруари под егидата на Община Бургас в града ще бъде организиран концерт, с който да бъдат мобилизирани бургазлии в дните непосредствено преди датата на референдума. Участието си са потвърдили група ГРАС и Стефка Емилова, Гравити Ко, Белослава, Любо от “Те”, Владо и Светльо от “Файв старс”, група “Сезони”. Концертът ще започне в 19.30 ч. и ще се проведе в ОФД-Бургас /Операта/. Входът е свободен.
Директорът на Дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков обяви, че е направена организация за осигуряване на необходимите технически средства, помещения, паравани и т.н., за нормалното провеждане на референдума. ОДП-Бургас и общинска полиция съвместно ще се грижат за реда и сигурнастта през изборния ден.

      18 февруари ще бъде учебен ден. За тази цел учебните заведения, в които са настанени секционни избирателни комисии, ще бъдат своевременно освободени, за да чогат часовете да започнат в 10.00 часа.

      188 774 са избирателите в община Бургас.

      “При тези избори цената на гласа на бургазлии е цената на собствената им съвест”, каза Евтим Цинцарски – общински съветник и член на Работната група за провеждане на референдума.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |