В новините
 
12.02.2008 04:05   Новината е видяна 6318 пъти
Проекти за енергоспестяване и екотуризъм в Странджа

Победителят в конкурс за пестене на въглероден двуокис ще получи "слънчево" зарядно за GSM


В Малко Търново гостува мобилен образователен център за енергийна ефективност и алтернативни източници

Как се пестят средства за отопление чрез рационално използване на енергия, как да се намалят топлинните и енергийни загуби в бита ще   научат жителите на Община Малко Търново.  Сдружение "Златна Странджа" реализира проект "Енергоспестяване днес - по-зелена Странджа утре" по програма "Устойчива енергия 2007".
Около 20 жители на общината ще бъдат обучени как сами да си направят слънчев колектор за отопление, с който да пестят електроенергия. В ход е подготовката на интерактивната пътуваща изложба за възобновяемите енергийни източници. Тя е първа по рода си в България и ще представя на всички посетители  практическите и природозащитни ползи от прилагането на възобновяемите енергийни източници. Изложбата ще бъде открита през април  в общинския център Малко Търново, веднага след което ще гостува в Бургаската галерия "Богориди".
В читалище "Просвета" в града  гостува Мобилен образователен център за енергийна ефективност и алтернативни източници на енергия от  Варна с образователна изложба. Информационни пана и действащи модели за енергоспестяване показват различни начини за пестене на енергия. Всеки 10-и посетител получава поощрителна награда - енергоспестяваща крушка.

пълният текст:
http://factor-bs.com/news-2371.html

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |