В новините
 
17.02.2008 07:59   Новината е видяна 10921 пъти
Какъв ден е днвс? Системите на Бургас-Алксандруполис ще бъдат съсредоточени изцяло в индустриалната част на града

Г-н kopanarkov преразкава по мейла: Абсурно е да се говори за колапс ма туризма в Бургас, при положение, че по принцип такъв няма. За неуспехите ма разпокъсания бизнес на града и за нелепото начало на управлението на новата кметска администрация, кяото тръгна неподготвена едва ли са виновни "тръбите" на на петролопровода Бургас – Александуполис. В този смисъл звучат коментарите на пред Агенция „Фокус” на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев.

Както той е съобщил системите на петролопровода ще бъдат съсредоточени изцяло в индустриалната част на града и няма да има нови терени, които да се използват в туристическата част на общината и околните населени места.  Бургас в моменат е с разбита "туристическа част". Вместо нови и качествени места за развлечения, които да съчетаят традиция и култура с бургаски хъс за купон - заведения, клубове, зелени площи, галерии, концертни зали, др.,  в града се строят бизнес и/или жилищни сгради на абсурни места или се пръскат грешни пари за фойерверки и съмнителни концертни изпълнители. За пример вземете няколкото обекта, които се "издигнаха" до Автото и закриха гледката към морето. Докато мъдрите се намъдруват - лудите се налудуват и май инициаторът на тези строежи, за които се говори, че е в Общински съвет ще  надскочи друг свой колега в същия съвет, който към момента само дразни със светлинен лъч. Дори и на мястото на неугасващата светлина да изскочи висока сграда, тя ще пречи на града много по-малко от полустъклените къщи на мястото на Орион.
Но да се върнем към днешния ден - ентусиазъм - Йок! Дори и върлите противници на тръбопровода все още отрезняват от забраната за употреба на алкохол.
Както Агенция Фокус съобщава по-нататък зам.министър Рогачен е изрекъл: “Тръбите ще преминават в сервитута на съществуващия в момента нефтопровод водещ до Лукойл – Нефтохим и няма да бъдат засегнати нови земи. Трасето няма да касае нови терени около морето. Тук се спекулира със страховете на хората. Всичко като инфраструктура съществува и сега, само се изгражда една допълнителна тръба. Освен това, искам да отбележа, че например нефтопроводът Баку – Джейхан, излиза в Средиземно море в туристическа част на Турция. Там не се забелязва никакъв отлив на туристи. Тази истерия покрай туризма е продиктувана от целите, за които преди малко говорих”.
Ако непрекъснато повтаряме, че ще има отлив на туристи, накрая ще вземем да извикаме дявола и да се получи такъв отлив, без да има основание за това. Нашият туристически бранш губи много повече от презастрояването, липсата на пречиствателни станции, прилежаща инфраструктура и лошото обслужване, отколкото от такива проекти.
Автор на оригинала: Надежда БОЧЕВА





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |