В новините
 
20.02.2008 21:46   Новината е видяна 10292 пъти
Ще правим самолетна писта между Равна гора и Извор

Общият устройствен план на Созопол дава много големи възможности за всякаква предприемаческа инициатива


Румен АЛЕКСАНДРОВ – главен архитект на община Созопол:

Роден на 1 юли 1970 година в София. Семеен, с едно дете. Архитект е от 12 години. Главен асистент в архитектурния факултет , катедра „ Градоустройство“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия, който е завършил. Има спечелени национални конкурси за градоустройствени проекти в София в колектив. Участвал е в 4 международни градоустройствени конкурса.

- Арх. Александров, в каква посока виждате развитието на архитектурата и строителството в община Созопол?
- Община Созопол започва да се развива като курорт от високо ниво и нашето намерение е да стимулираме инвеститорите към изграждането на такъв тип обекти.
Направихме бърз преглед на проекта за Общ устройствен план/ОУП/ и смятам, че до няколко месеца той ще бъде внесен за обществено обсъждане. ОУП е възложен от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и в началото на миналата година е започнала работа по него. Предложен е първоначален вариант, който впоследствие е бил приет с много сериозни обструкции от повечето институции, които имат отношение към него, поради това, че е предвиждал доста сериозно ново застрояване с високи показатели във всички територии, които влизат в негов обхват, най-вече в крайбрежната зона. Впоследствие се прави преработка на плана и новият вариант, по който сега работим, е разчетен за около 150 хиляди жители през сезона.
- Какви промени са предложени в проекта за ОУП?
- В ОУП имаше няколко зони с етажност с височина 15 метра, която свалихме на 10. По принцип етажността в общината е ниска, с изключение на построените вече сгради във ваканционно селище „ Дюни“ и бившия комплекс „ Знаме на мира“.
Ще бъдат приети специални правила и норми на застрояване. Например ще наложим на проектантите да няма жилище в подземните етажи, което сега се случва. Очевидно е, че курортистите и собствениците на жилища не могат да се навират под земята , а и по този начин се създава илюзията, че сградите са много високи.
- Ще има ли нови територии, предвидени за урбанизация?

Пълният текст
http://factor-bs.com/news-2458.html

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |