В новините
 
13.02.2008 22:50   Новината е видяна 151072 пъти
Международната полицейска асоциация

Учредително събрание на бургаската секция на Международната полицейска асоциация / IPA/ се проведе днес в Областна дирекция “Полиция” – Бургас. Пред полицейските служители Председателят на IPA – България – г-жа Зинаида Ганчева и главния секретар на организацията – Красимир Димов разясниха основните цели на международната асоциация, начините за придобиване на членство и предимствата за служителите на реда, получавани след заявката за членство в IPA.
Асоциацията е учредена преди 57 години от английски военен журналист, отразявал събитията по време на Втората световна война, като първоначалната идея – за обща комуникация между полицаите от всички страни е доразвита първоначално в държавите от Западна Европа и Скандинавието, а в последствие и в САЩ и страните от Южна Америка. Към момента в IPA членуват 67 държави, като България е присъединена през 1996 година на конгреса в Люксембург по предложение на съседна Гърция. По данни на г-жа Ганчева за 12-те години от съществуването си в България, към IPA са се присъединили 7 600 български полицейски служители / 2 000 от които гранични полицаи/. Те са обединени в 16 регионални секции, които с бургаската стават - 17. За председател на IPA – България – клон Бургас е избран Павлин Ковачев от сектор “Охранителна полиция” към отдел “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция” към ОДП Бургас. След приемане на устава на местния клон на IPA и избиране на ръководството бяха връчени картите на новоприетите 28 членове на Асоциацията, сред които и Началник група “Регистрация на МПС” към сектор “Пътна полиция” – гл. инспектор Михаил Георгиев.
Според Зинаида Ганчева в IPA могат да членуват, както действащи полицейски служители, така и пенсионирани или напуснали системата на МВР, но със стаж минимум 10 години. Ежемесечно в международната интернет страница на IPA се публикуват проведените и предстоящи спортни и социални инициативи, а за детайлизирането им се издава ежемесечно и печатен бюлетин, отразяващ проявите на полицаите от цял свят. Като особено популярна бе определена инициативата на IPA, членовете й при посещение в чужбина да отсядат в така наречените IPA къщи, където на преференциални цени да получават нощувка и комунални услуги. Идеята подобни къщи да бъдат обособени и по Южното Черноморие е разгледана на срещи с Ръководството на ОДП Бургас и РГС Бургас.

Двудневен семинар по темата “Полиция и етика”, финансиран по проект “Подобряване на полицейските стандарти” от страна на холандската полиция, приключи днес в Созопол. Участваха служители на реда от ОДП Бургас, Ямбол и Сливен, които в непосредствени срещи с холандски колеги, добиха опит и идеи за сближаване с хора и спечелване на доверието им. Основен лектор на второто по реда си мероприятие бе : гл. инспектор Желю Танев от сектор “Охранителна полиция” при сектор “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция” към ОДП Бургас. Целта на проведеното мероприятие бе, чрез ролеви игри и практически занимания да се придобие представа за успешните модели при работата с гражданите, които да се основават на принципите : “прозрачност, почтеност и професионализъм”. Важна крачка, според холандските експерти, би била подобряване на вътрешната комуникация между полицейските служители, чието ниво в момента не е на нужното равнище, както по вертикалата, така и в хоризонтален план. Придобитите познания от второто ниво обучени полицаи ще бъдат предадени на служители по съответни РПУ, чрез нарочни срещи и дискусии, така че всеки служител на реда да съблюдава в отношенията си с гражданите и колеги, принципите на професионалната етика и уважение. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |