В новините
 
01.03.2008 01:48   Новината е видяна 5888 пъти
Павел МАРИНОВ, авторът на „Супер Бургас“: След 2014-а ставаме врата към море

Морската, автобусната и железопътната гара в Бургас стават обекти с национално значение. Трите съоръжения са включени в проекта „Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, жп гара и автогара - Бургас”, част от трансевропейски коридор №8. За тази идея се заговори при представянето на проекта “Супер Бургас” още по време на общинските избори, неин инициатор е Павел Маринов – шеф на червената група в местния парламент, съветник на министъра на транспорта.


- Господин Маринов, от МС съобщиха, че „Зоната за обществен достъп на морска гара, жп гара и автогара в Бургас“ става обект с национално значение. Какво означава това?
- Това  означава, че целият контрол, всички разрешения по отношение на строителство, проектиране, изграждане, връзки с други ведомства, стават с приоритет и с решение на МРРБ. За целта се формира екип, тъй като проектът е междуведомствен - инвеститорът не е едно ведомство, а са три . На практика това са Министерството на регионалното развитие, чрез областна управа - Бургас, Министерството на транспорта чрез двете структури - железопътна и пристанищна инфраструктура и община Бургас, като основният бенефициент е общината. В тази връзка бе създаден екип, който започна да ръководи изграждането и строителството на проекта.

Пълният текст на интервюто:
http://www.factor-bs.com/news-2540.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |