В новините
 
01.03.2008 09:35   Новината е видяна 4050 пъти
Депутатът Фатме Илияз зарадва сираци и деца с увреждания за Баба Марта
Депутатът Фатме Илияз изпрати мартеници на сираци, изработени от деца с увреждания. С ръчно правени уникати ще бъдат закичени децата от ДДЛРГ “Щурче” в град Средец на 1 март. Червено-белият празничен символ за 62-ма възпитаници на дома на възраст между 3 и 7 години е подарък от народния представител.
   Мартениците са изработени от деца с физически и ментални увреждания, които посещават Дневен център “Св. Николай Чудотворец” в Бургас. Малчуганите, за които артерапията е начин да развият уменията си, са заплели в мартеничките традиционни елементи  като парички, синци, мъниста. С парите от продажбата на изработеното дневният център закупува нови материали.
    “Желанието ми бе, изпращайки до сираците посланието за здраве на децата със затруднени двигателни възможности, символично да свържа тези две социални групи, които, за съжаление, все още се приемат повече като обект на кампании и повод да се покаже благотворителност, отколкото като реални човешки същества със свои съдби, чувства и възможности.”- коментира Фатме Илияз. Депутатът се надява пролетния символ да помогне на възпитателите на дома да разкрит пред децата очарованието на българския дух и традиции.
    Това е втората инициатива на народния представител в ДДЛРГ “Щурче”, гр. Средец. През 2007г. депутатът осигури нова дограма за дома. Ремонтът на стойност 48 000 лева намали с 30% разходите за отопление на детското заведение.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |