В новините
 
07.03.2008 06:07   Новината е видяна 5987 пъти
Разследват крупни ДДС измами

Бургаските инспектори разследват три местни компании за източване на големи суми. Директорът на НАП - Бургас Румяна Дулева и регионалният шеф на данъчните Димитър Минчев съобщиха за мерките, които ще предприемат инспекторите за ДДС измамите


Международни измами и опити за източване на ДДС разследват бургаските данъчни инспектори. Ревизията е на три фирми със смесено френско и швейцарско участие. Това съобщи на пресконференция вчера  директорът на  НАП - Бургас Румяна Дулева. Въпросните компании са регистрирани в Бургаска, Ямболска и Сливенска област. От приходната агенция отказаха да съобщят кои са разследваните. Данъчните уточниха само, че фирмите се занимават с производствена дейност и търговия.
Вече е сформиран екип от 4 души от местната администрация на приходната агенция, които ще бъдат обучени и ще провеждат ДДС ревизии.
След като регистрацията по ДДС от 2007 година стана доброволна, родните фирми масово започнаха да се преобразуват, за да си възвръщат от държавата налога. През миналата година от 7000 техният брой нарасна на 9500. Така рискът от евентуални измами на юридическите лица също се увеличи. Държавата сложи юзди на желаещите ДДС регистрация чрез промени в закона.  Така ако въпросната фирма има задължение или некоректно отношение чрез собственост в други компании, от НАП - Бургас директно отказват регистрация. През изминалата година данъчните инспектори са отрязали в тази насока 10 компании.  За първите три месеца на 2008 г.от НАП са отказали на 4 юридически лица регистрация.
Според Румяна Дулева най-рискови са фирмите в сферата на строителството и туризма. Именно затова първият удар на данъчните ще бъде именно там. Предстои да се направят пилотни ревизии за фирми, за които инспекторите имат вече сигнали.

пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2572.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |