В новините
 
09.03.2008 06:47   Новината е видяна 5213 пъти
Умирай трудно или екшънът с найлоновите торбички

Единственият начин да се справим с шумолящите пликчета е да ни бръкнат дълбоко в джоба


Наричаме се страна на розите. Наричат ни и страната на киселото мляко. Доколко все още ни пасват тези определения не е сигурно. Сигурно е друго. Родината ни може да бъде обявена и за “страната на найлоновите торбички”. Не защото другаде ги няма, а защото у нас са се сдобили с особена показност.

Ветреят се на воля навсякъде

Използват се поголовно за всичко. Все още по-така найлонови торбички (шаренки, лъскави, най-добре “маркови”) се носят дори като чанта тип “официална”.
Макар че, както често се случва, и тази титла ни беше отрязана. През миналата година Ройтерс обяви: “Найлоновите торби вече са символ на Африка, подобно на лъвовете и на равнините. Милиарди изхвърлени пликове и торби шумолят в храстите из континента и са заринали градовете от Кейптаун до Казабланка”.
Е, ще се задоволим България да е умален модел на Африка, макар и без свободно движение на лъвове.
До тук – зле! Но не съвсем, има и добра новина. Изненадващо можем да се окажем в крак със световните тенденции. Не от челниците, но поне да се впишем сред масовката. Което си е направо постижение.
Големите търговски вериги у нас тия дни обявиха, че ще заменят найлоновите торби с хартиени. Всъщност битката с найлона тръгна преди около година, когато за шумолящите торби започна да се плаща във всички големи вериги. В тези с чуждестранен произход торбичките винаги са били с пари, просто ги последваха и българските фирми.
А в последно време цели градове обявят бойкот на найлона. Велико Търново беше пръв, последваха го Сливен, Кюстендил, идат и други.

Пълният текст:
http://www.factor-sf.com/news-76.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |