В новините
 
12.03.2008 06:09   Новината е видяна 4636 пъти
Искат мнението на бургазлии за общия устройствен план

Всеки може да попълни анонимна анкета в интернет, архитектите ще се съобразят с резултата. Мащабно анкетно проучване започна архитектурно ателие “ Атика R5” за развитието на Бургас през следващите 30-40 години.


Дружеството, което е събрало екип от 30 специалисти, ще изработи изцяло обновен общ градоустройствен план  за не повече от година и половина. 
Нов център и Бургас, обърнат към морето, обеща още преди два месеца архитект Петко Йовчев, който е ръководител на екипа.
Архитектурното ателие проучва общественото мнение за градоустройствените проблеми на Бургаската община. Отговорите на бургазлии ще допринесат за по-добра ориентация на екипа при изготвянето на новия градоустройствен план. Резултатите от допитването ще бъдат оповестени в края на март или началото на април, съобщиха от “ Атика R5” .
Анкетата, която е разпространена из форучите в интернет, започва с въпроси за оценка на община Бургас като място за професионална реализация и за живеене.
Трябва ли да бъде изместен центърът на града на друго място могат да кажат бургазлии. Също така те имат възможност да дадат идея къде да стане това -  в жк “ Меден рудник”, жк “Славейков”, жк “ Изгрев”, към площад “ Трапезица” или на друго място.
Как трябва да се развива община Бургас в бъдеще, питат проектантите. Градът може да бъде видян като -  промишлен център, туристически център със слаба промишленост, град с 40 % промишленост и 60 % туризъм или с високотехнологични и екологични производства, позволяващи да се развива туризъм.
Какви видове туризъм трябва да се развива в общината могат да изберат бургазлии. Дали той да е ваканционен(в хотелски комплекси), балнеоложки, културен, конгресен, спортен, атракционен или селски.
В каква посока трябва да се развива градът е друг от въпросите, включен в анкетата.
“ Бургас е голям град, но не е бил проектиран за такъв. Оттук идват всичките проблеми. Капацитетът е за 80 хиляди души, а в момента населението в него наброява 300 хиляди”, обясни арх.Йовчев.
Центърът на града е почти 100 % изчерпан и е наложително да се оформи център на друго място, но естествено след подкрепата на гражданите, допълни той. 
Последният план на града е направен през 1984 г.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |