В новините
 
15.03.2008 11:05   Новината е видяна 3809 пъти
Уикенд с 9 световни филма

Йоана Буковска, Антоний Аргиров и режисьорът на руския “Прости неща”. Филмът на Дочо Боджаков “Моето мъничко нищо”, сниман изцяло в Бургас и Свети Влас, ще бъде представен от Йоана Буковска и Антоний Аргиров. Прожекцията е в неделя от 20.00 ч


И тази пролет големият филмов купон край морето - 6-ият “София филм фест на брега”, тръгна обичайно с валсови ритми, изсвирени от бургаския духов оркестър пред общината. Въпреки дъждовното време много свежест и настроение вляха в празничната атмосфера и младите танцьори от клуб “Бургас 75”.
С папийонка и задължителната 5-минутна сказка художественият директор на фестивала проф. Георги Дюлгеров даде тон на предстоящата кинофиеста, която ще продължи до 21 март в кино “Тракия”. Номер едно в списъка от заглавия, за които публиката ще гласува за своя фаворит, бе великият магьосник Никита Михалков и неговата най-нова лента “12”, номинирана за “Оскар”. Първо за този филм свършиха билетите и това наложи извънредната прожекция утре от 12 ч.
В програмата за днес е холандско-руският “Душка”, за който все още има билети. Много фина и деликатна творба на големия Йос Стелинг, самоук режисьор, който никога не е учил кино, но още с дебюта си през 1974 г. е допуснат до червения килим в Кан. През 1996 г. е отличен и с Ордена на Холандския лъв за своя принос към филмовото изкуство. 33 г. след дебюта си Стелинг заснема своя девети игрален филм – “Душка”. И той като повечето му филми носи осезаемо специфичния режисьорски почерк.

details:
http://factor-bs.com/news-2660.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |