В новините
 
16.03.2008 09:51   Новината е видяна 4103 пъти
Шестима европейски депутати ще участват в организирана от БСК дискусия за търговските приоритети на България и ЕС
Делегация на Комисията по международна търговия в Европейския парламент ще посети България от 16 до 20 март. Икономическото развитие на България и по-специално това на Черноморския регион и пристанищата ще бъдат основни теми по време на посещението.  Инициатор на посещението е българският евродепутат г-жа Маруся Любчева.
На 17 март делегацията ще участва в кръгла маса в Бургас под надслов "Българските черноморски общини и политиката на ЕС за сътрудничество в региона на Черно море”, организирана от българските черноморски общини.
На 18 март членовете на ЕП ще се срещнат в Народното събрание с български народни представители и председатели на комисиите по външни работи, по европейски въпроси, по икономическа политика и по околната среда и води. Срещата ще бъде председателствана от заместник-председателя на Комисията по икономическа политика г-н Петър Кънев.
Същия ден, 18 март, от 17 часа, депутатите ще участват в дискусия "Международна търговия – приоритети на България и Европейския съюз", организирана от Българска стопанска камара.
В дискусията ще участват зам.-председателите на БСК Георги Шиваров и Камен Колев, Димитър Бранков – главен директор „Индустрия и околна среда”, Веселин Илиев – главен директор „Международно икономическо сътрудничество”, както и представители на членуващи в Камарата браншови организации, като: Румен Атанасов – председател на Камара на електротехниката в България, Милена Атанасова – председател на Камара на производителите на лекарствени продукти, Олга Шишкова – представител на Българска асоциацията на металургичната индустрия, и Борислав Георгиев от Асоциацията на производителите на велосипеди.
Сред дискусионните теми ще бъдат:
• Механизми за въвеждане на вносни мита за стоки, произведени с повишени норми на вредни емисии;
• Отражение на мерките за търговска защита върху индустрията,
• Азиатският натиск върху някои сектори на икономиката,
• Вносът на химикали за производство на медикаменти и др.
За резултатите от дискусията ще бъде разпространена информация на 19 март.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |