В новините
 
16.03.2008 10:06   Новината е видяна 6244 пъти
ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ХАУС МУЗИКАТА И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВЕЧНИ ЛЕГЕНДИ НА СТИЛА

Специален гост на 21 март (петък) е самият Todd Terry – един от създателите на хаус музиката и една от най-големите легенди на стила. Американският ди-джей, продуцент и ремиксатор от 80-те до днес не спира да предефинира ню-йоркския хаус звук. Todd Terry по традиция свири на 4 грамофона като огромна част от сета му се състои от авторски парчета. Наскоро даже списание Mixmag го постави на 14 място в класацията си „Топ 100 ремиксаторите на всички времена” заради класики като ремиксите на "I"ll House You" на the Jungle Brothers и "Missing" на Everything But the Girl.
Todd Terry като продуцент прокарва съвършенно нов подход в правенето на музика, който на практика поставя основите на съвременния прогресив и дийп-хаус, а хип-хоп уклона му да използва диско семпли е техника неувладяна от никого освен него самия. Неслучайно феновете на Todd Terry са му измислили прякора Todd the God или God Terry. Собствените му хитове "Something Goin On"" и "Keep on Jumpin" превзеха класациите при издаването си и до ден днешен тези сингли са все още в активна диджейска употреба. Дори и дръм-енд-бейс албумът му Resolutions през 1999 въпреки, че първо стряска феновете, се превръща в неочакван хит. Дори в хитовата игра Grand Theft Auto: San Andreas именно Todd Terry участва като ди-джей на хаус радиостанцията.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |