В новините
 
16.03.2008 10:22   Новината е видяна 3941 пъти
Зам.-председателят на БСК Камен Колев се срещна с експерти от Европейската комисия

Срещата се проведе на 14 март, в БСК и беше част от двудневна визита на експертите, чиято цел е събиране на информация относно  развитието на микроикономическите реформи в България.

Гостите обсъдиха с Камен Колев няколко основни параметъра по изпълнението на реформите. Сред темите на разговора основно място заеха начините, по които бизнесът в страната работи с Правителството и, по-конкретно - механизмите за взаимодействие с властта по отношение изпълнението на Лисабонската стратегия.

Камен Колев изрази мнение, че изпълнението на реформите неминуемо води до по-висока конкурентоспособност и, в тази връзка, е необходимо да се засилят темповете на тяхното изпълнение. Като една от основните пречки пред това изпълнение г-н Колев посочи регулаторните режими, които все още се явяват огромно бреме за бизнеса на национално и регионално ниво. Експертите на ЕК бяха запознати с дейността на БСК по отношение на борбата с неприемливите регулации. Благодарение намесата на БСК, 26 регулаторни режима са променени, като част от тях са изцяло отпаднали, а други са намалени в ранг,  което е стъпка към подобряване на бизнес средата в България. Този процес трябва да продължи, защото все още има голямо количество режими, които пречат на работата и създават объркване сред бизнеса, заяви Камен Колев. Той изрази оптимистичната си оценка за бъдещите реформи и заяви, че на този етап бизнесът има добър диалог с Правителството в тази сфера.

Експертите на ЕК проявиха интерес, също така, към местните данъци и такси, които все още създават объркване с различното облагане на еднакви дейности. Беше обсъдена и дейността на Националния иновационен фонд и ползите от него за бизнеса. В този контекст, г-н Колев посочи като проблеми липсата на финансиране за иновации в страната, а също и проблемите с човешкия ресурс.

Представителите на Комисията заявиха желание да поддържат контакт с експертите на БСК в бъдеще и да работят заедно по отношение на решаването на проблемите с регулаторните режими и другите основни пречки пред бизнеса в България.

Следващата визита на Експертите ще бъде през лятото на 2008 г. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |