В новините
 
16.03.2008 10:26   Новината е видяна 4454 пъти
Пътища към занаятчийското право в Югоизточна Европа

„Пътища към занаятчийското право в Югоизточна Европа” е заглавието на специалното издание към реномираното немско специализирано списание “Гевербеархив” в областта на законодателството, регламентиращо упражняването на стопанска дейност.
Сборникът, разработен от екип с ръководител д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт – главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц и почетен консул на Република България в Райнланд-Пфалц, предлага задълбочен преглед на развитието на занаятчийството и неговите организации за самоуправление в Югоизточна Европа и на съществуващата нормативна уредба в този сектор. Предмет на изследването са България, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Сърбия, Косово и Хърватска, където камарата осъществява проекти за подпомагане на средното съсловие с финансовата подкрепа на Федералното министерство за икономическо сътрудничество и развитие на Германия.
Излязлото от печат преди броени дни издание е посветено на проф. д-р Живко Сталев – един от най-големите учени и преподаватели по конституционно право на Балканите. Вилберт, също юрист по образование, споделя: “През изминалите близо 20 години партньорство с България най-специалната и паметна за мен среща е тази с проф. д-р Живко Сталев. Незабравими за мен остават часовете в просторния му кабинет в София и в къщата му в Копривщица, когато ме въвеждаше стъпка по стъпка в особеностите на конституционното право на Балканите. Изключително важна за всички нас беше подкрепата му по отношение на българския Закон за занаятите”.
Сборникът беше официално връчен вчера от почетния консул Вилберт на Стоян Сталев, син на проф. Живко Сталев и изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Международните проекти на Занаятчийска камара Кобленц стартират през 1991 година, когато новоназначеният български посланик в Бон Стоян Сталев провокира Вилберт с директния въпрос “Какво можете да направите за България?”, което поставя символично началото на едно дългогодишно и изключително ползотворно за страната ни сътрудничество. Не случайно Бернд Гантер, референт по икономическите въпроси към Немското посолство, сподели убеждението си, че след Н.П. Михаел Гайер именно Стоян Сталев и Карл-Юрген Вилберт са безспорно най-добрите посланици на Германия в България.
В Германия сборникът “Пътища към занаятчийското право в Югоизточна Европа” ще бъде официално представен в началото на април на церемония в Дипломатическото бюро на Република България в Бон.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |