В новините
 
27.03.2008 17:23   Новината е видяна 3250 пъти
Екoфилтър ще поглъща праха от “Кроношпан” в Бургас

Заводът инвестира 5 милиона лева в супермодерното съоръжение, което ще редуцира праховите емисии. Досега фирма “Кроношпан” е инвестирала над 3 млн.лв. в екологични програми в Бургас


Праховите частици и неприятните миризми вече ще бъдат мит за живущите в близост до големия завод “Кроношпан”. Благодарение на новия  високотехнологичен филтър те ще бъдат улавяни, а  редуцирането на праховите емисии ще достигне до нива под 15 mg/Nm3. Инвестицията в съоръжението  от най-ново поколение е 5 млн. евро.
“Въвеждането в работа на новия филтър ще доведе до покриване на всички предписания и препоръки към нас от РИОСВ и от общинската администрация”, гарантира изпълнителният директор Николай Банков.
Това ще бъде първото съоръжение от подобен клас в Югоизточна Европа и с него „Кроношпан” ще изпълни изискванията на европейската норма „За допустими емисии на вредни вещества в атмосферния въздух от обекти и дейности в неподвижни източници на емисии”. Влизането в сила на нормата за България е предвидено за 1.01.2009 год.
“Ние ще бъдем категорично първата фирма у нас, която ще покрие тези изисквания, действащи в момента единствено в Германия”, коментира изпълнителният директор на „Кроношпан” Aсен Ников.
Електрофилтърът за мокра очистка на газовете тежи общо 600 тона и ще разполага със собствен комин с височина 60 метра. Показателното е това, че високотехнологичното съоръжение ще „улавя” отделяните прах и миризми от общо четири действащи в момента сушилни инсталации, а по време на неговата експлоатация ще се отделя единствено пара.
Първата копка на този екологичен проект е предвидена за средата на април.
Досега фирма  “Кроношпан” е  инвестирала над 3 млн.лв  в екологични програми  в Бургас. Внедрени са най-модерните технологии за производство на плочи от дървесни частици (ПДЧ) и плочи от ориентирани частици (ОСБ), отговарящи на европейските изисквания за чиста околна среда.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2775.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |