В новините
 
01.04.2008 06:15   Новината е видяна 5075 пъти
Моята безопасна ваканция

През последния учебен ден преди предстоящата пролетна ваканция, Община Несебър организира празничен пикник за всички ученици от региона под надслов “Моята безопасна пролетна ваканция”.


Ученици от Несебър, Влас, Равда, селата Кошарица, Оризаре и Гюльовца напуснаха класните стаи и се отправиха към близките паркове, еко пътеки и други зелени площи. Въпреки студеното време, прекараха няколко както полезни, така и много забавни часа в компанията на аниматори, еколози, полицаи и пожарникари.

    Учениците от Несебър се събраха в красиво украсения с балони и флагчета Южен парк. Празникът започна с поздрав от кмета на Община Несебър Николай Димитров, който се присъедини към лозунга на пикника и даде съвети на учениците за безопасно и весело прекарване на почивните дни. Заедно с него беше и заместник- кмета по обществения ред г-н Янаки Стоянов.

    Г-н Деляков от местната полиция, напомни за часовете, в които децата нямат право да посещават заведения и игрални зали без родителски надзор. Той също така ги посъветва да бъдат изключително внимателни, когато пресичат улиците и когато карат своите колела и мотопеди, да не забравят в случай на опастност от злополука или инцидент винаги да се обаждат на родителите си или да сигнализират на телефон 166.

    Десислава Аврамова от отдел Екология към Общината препоръча на учениците да прекарват повече време от ваканцията си в игри навън на чист въздух, но и да не забравят да се отнасят съвестно към природата, да не чупят клони от дърветата, да не тъпчат тревата и да пазят чистота, като използват кошчетата за боклук за своите отпадъци.

    Истинска фиеста настана, когато под звуците на латино ритми учениците танцуваха, следвайки инструкциите на аниматорите. Някои от най-малките се забавляваха с игра на топка по поляните, а други рисуваха по улицата пред парка с цветни тебешири. За всички имаше вкусни закуски и сокове в изобилие.

    Не липсваха и таланти, които да привличат вниманието на съучениците си! Група малчугани впечатлиха всички с умелите си салта и превъртания във въздуха и по тревата. А известните сред връстниците си Мартин Колев и Йоана Николова от Общински Детски Комплекс се изявиха с няколко чудесно изпълнени песни.

   Инициативата “Моята безопасна пролетна ваканция” ще продължи през цялия период, в който учениците почиват. Ще има засилен контрол и наблюдение над местата за игра, спортните площадки и парковете, улиците към тях и оживените кръстовища. Освен това органите на реда ще извършват проверки в интернет-клубовете, дискотеките и питейните заведения.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |