В новините
 
04.04.2008 06:45   Новината е видяна 5036 пъти
Петима маскирани нападатели, въоръжени с хладно оръжие и електрошокови палки, са задържани в Слънчев бряг при опит да отвлекат 25 годишен старозагоре

Петима маскирани нападатели, въоръжени с хладно оръжие и електрошокови палки, са задържани в Слънчев бряг при опит да отвлекат 25 годишен старозагорец от офис в хотел в курортния комплекс, съобщи на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДП Бургас Комисар Павлин Димитров.
Мъжете нахлули около 19.00 ч. вчера в частния офис, задната половина на който е ползван и за живеене. Старозагорецът, пребиваващ в Слънчев бряг от около 10 дни, успял да избяга на открито, но маскираните го последвали, като в бързината счупили стъклопакет на разположена в близост до офиса аптека. Застигайки младия мъж, нападателите го вкарали по насилствен начин в лек автомобил «Фолксваген» и напуснали местопроизшествието. След подадени в РПУ Несебър сигнали от граждани – очевидци на нападението, свовременно са предприети заградителни  мероприятия от авто-патрули при РПУ Несебър, които успели да спрат «Фолксвагена» и да спасят похитения. При последващ обиск от маскираните са иззети четири ножа, две метални палки, една електрошокова палка и ръкавици. При претърсване в помещението, обитавано от старозагореца, е открита около 500 гр. суха тревна маса, реагирала при извършения полеви тест на канабис.
 Основната хипотеза за престъпното поведение на задържаните, според Комисар Димитров, е желанието за сплашване на старозагореца, занимаващ се с наркопласиране на територията на Слънчев бряг. По думите на Директорът на ОДП Бургас благодарение на бързите полицейски действия и своевременно подадените сигнали от граждани, е предотвратен сериозен инцидент, като е спасен един човешки живот. Адекватните и навременни мерки, предприети от полицейските служители са довели до задържането на нова криминална структура, за която обаче към момента няма данни да е свързана с групата на Димитър Желязков – Очите, бе категоричен Комисар Димитров. 
Наблюдаващият досъдебното производство от Районна прокуратура Несебър прокурор Георги Русев обяви, че срещу задържаните ще бъдат повдигнати обвинения по няколко текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на лека телесна повреда и за счупен стъклопакет на аптеката. Материалите за отвличането щели да се отделят в друго дело, тъй като компетентността по него е на Окръжна прокуратура - Бургас. Спрямо старозагорецът ще се повдигнат обвинения за държане на наркотични вещества, като в процес на установяване е от къде и как 25 годишния мъж се е сдобил с наркотика.
Началникът на РПУ Несебър – Стайко Манев уточни, че двама от петимата задържани са с богато криминално минало – единият от тях е съден за наркоразпространение и три пъти за хулиганство, а втория изтърпява наказание  «пробация» за хулиганство и нанесен побой. Един от заловените е непълнолетен. Към петимата в момента е взета мярка «задръжане под стража».




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |