В новините
 
06.04.2008 19:58   Новината е видяна 3975 пъти
Високи технологии при антитероризма показват на изложбата “ХЕМУС 2008”

Най-модерните методи и техника, използвани в борбата срещу тероризма, ще бъдат обсъждани на конференция в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус". Нейното осмо издание ще се проведе от 28 до 31 май в панаирния комплекс в Пловдив. 
Високите технологии ще са акцентът на „Хемус 2008", защото те са основа за коопериране на наши фирми от военната индустрия със стабилни партньори. Това заяви заместник-министърът на отбраната Симеон Николов при презентацията на изложбата, която се състоя на 31 март вечерта в Централния военен клуб в София. На нея присъстваха представители на организационния комитет, чийто председател е министърът на отбраната Веселин Близнаков, на Генералния щаб на Българската армия, на министерствата на финансите, на икономиката, на вътрешните и на външните работи, военни аташета от чуждестранните посолства, бизнесмени и експерти.
„Българските производители имат високотехнологични продукти и разработки на световно ниво. Някои от техните изделия са уникални в световен мащаб", коментира Симеон Николов. Като пример той посочи така наречената „тъмна мина", която е трудно откриваема със средствата, с които разполагат инженерните войски, и не се взривява от фалшиви сигнали.  
В международната научна дискусия със свои разработки за приложението на върховите технологии в борбата с тероризма ще участват представители на НАТО, на държави членки на Алианса, на министерството на отбраната, на Генералния щаб, на фирми от военната индустрия. Конференцията „Изследвания и технологии за отбраната и въоръжените сили" ще се проведе за четвърти път.
На „Хемус 2008" наши и чуждестранни компании ще покажат екипировка за различните типове войски, антитерористично оборудване, облекло и снаряжение за войника на бъдещето. Демонстрационни стрелби ще има на полигона в Змеево. Очакваме участието и нивото на представяне да надхвърлят постиженията на „Хемус 2006", заяви по време на презентацията проф. Боян Петков, председател на фондация „Хемус"95", която е съорганизатор на проявата. Тя ще има съществен принос за осъществяване на нови идеи за съвместна дейност между научните звена и бизнеса, за сътрудничество във военната област, смята проф. Петков.
Усилията на Европейската агенция по отбрана са насочени към по-тясна интеграция на новите и стари държави членки, а изложбата „Хемус" ще помогне на този процес, подчерта заместник-министър Симеон Николов.„Значимостта на Международната изложба за отбранителна техника се определя от представянето на една тема с изключителна важност каквато е сигурността на България и на Балканите.  Съществен фактор за стабилността са и бизнес контактите, общите проекти между български и чуждестранни компании, а на „Хемус 2008" очакваме да стартират много такива инициативи в областта на отбранителната индустрия", каза Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който е домакин на проявата.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |