В новините
 
06.04.2008 15:57   Новината е видяна 4645 пъти
Увеличаване на туристите от Русия и на бизнес пътуванията към България през следващите няколко години

Увеличаване на туристите от Русия и на бизнес пътуванията към България през следващите няколко години - това прогнозира г-н Андре Гриби от Швейцария на среща с Управителния съвет на Съюза на инвеститорите в туризма. Според него ще намаляват туристите от Великобритания, но ще се засилва интереса на българите към родните ни курорти. Потенциалът „Европа" не се използва достатъчно, а това е резерв, който крие значителни възможности за увеличаване на приходите от туризъм в България. Ще нараства интереса към организиране на семинари и team building в българските курорти. Българският клиент ще става все по взискателен, ще иска разнообразие и ще изисква много по- добро обслужване, защото от ограничен, той се превръща в потребител с много възможности за избор.
Според г-н Гриби е отминало времето на дългите почивки веднъж или два пъти в годината. Динамичният съвременен човек предпочита да се възползва по-често от кратки пътувания, разпределени по всяко време на годината. Тази тенденция би трябвало да предизвика промяна в маркетинговата стратегия на хотелиерите. Туризмът все повече има нужда от атракции и то такива, които правят дестинацията различна от останалите, затова предложенията към туристите трябва да са уникални. Съветът на г-н Гриби към българските инвеститори е: „Инвестирайте или в ниски сегменти ( тризвездни хотели с добро разположение) или в луксозни ваканционни селища с голф, тенис и спа. Избягвайте всичко останало по средата. Обърнете повече внимание на екстериора и функционалността. Обърнете изключително внимание на мениджмънта на връзките с клиентите. Накарайте клиентите да се връщат при вас. За да се постигне това, поведението на персонала ще бъде решаващо. В близко бъдеще парите ще са в туризма, а не в недвижимите имоти."

* * *
Г-н Андре Гриби е експерт в туризма и финансите с двадесетгодишен опит в хотелиерството и ресторантьорството, неговата компания Swiss Tourism Management консултира правителства, туристически организации и фирми в Европа и Азия. В началото на май представители на Съюза на инвеститорите в туризма ще проучат швейцарския опит в създаването на брандове, в менажирането на националната реклама и в публично-частното партньорство. В началото на юни швейцарски журналисти ще посетят хотелите на членовете на Съюза на инвеститорите в туризма по Черноморието.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |