В новините
 
08.04.2008 09:45   Новината е видяна 3652 пъти
Зона за бизнес консултации на Пролетния панаир

Международен панаир Пловдив за първи път стартира инициатива, ориентирана към експертната помощ за фирмите. Зона за бизнес консултации ще бъде обособена в рамките на Международния панаир на потребителски стоки и технологии, който ще се проведе от 12 до 17 май 2008 година.

В рамките на новата проява „Бизнес консултинг” ще се представят компании, предлагащи подготовка на проекти за финансиране от еврофондовете и от програми на държавата. В момента това е един от най-бързо развиващите се браншове, тъй като общините и фирмите вече имат достъп до средствата, включени в 7-те оперативни програми на Европейския съюз.  Банки ускоряват  бизнес инициативите като отпускат кредити срещу одобрени проекти. Всичко това  увеличава търсенето и предлагането на консултантски услуги в сферата на подготовката и управлението на проекти.

За да подкрепи развитието на сектора  и да отговори на новите потребности на предприемачите, Международен панаир Пловдив включи в програмата си проявата „Бизнес консултинг”.  Тя ще помогне на българските предприятия да се адаптират по-бързо към конкурентната среда в ЕС и да се възползват пълноценно от шансовете, които дава членството на България в Общността. Фирмите и общините  ще намерят информация за възможностите за финансиране и за улесненията, които предлагат консултантите, за да се скъси пътят между еврофондовете и техните ползватели.

Освен екипи, разработващи проекти, очаква се в зоната за консултиране да се представят  компании за подбор на персонала и кариерно развитие, за планиране и стратегии, за инвестиционни, финансови, данъчни и счетоводни съвети, връзки с обществеността, за сертифициране по ИСО и други международни стандарти.  Така ще бъде показана цялата гама от експертни услуги за бизнеса.

На новия делови форум  мениджърите ще имат възможност да открият модели и инструменти за оптимизиране на своята дейност. Зоната за бизнес консултации е отворена както за изложителите на Пролетния панаир, така и за посетители специалисти, които се очаква да бъдат над 70 000.

«Бизнес консултинг» е част от стратегията на Международен панаир Пловдив да улеснява инвестиционните контакти между български и чуждестранни компании, да помага за създаване на съвместни проекти между бизнеса и общините с цел пълноценно усвояване на средствата от еврофондовете.  Тази линия в дейността на най-големия изложбен център на България стартира през 2007 г., а сега се разширява като демонстрира възможностите за конкретна експертна помощ. Интересът към нея е голям, показа Международната селскостопанска изложба «Агра 2008», на която най-търсени бяха консултантските услуги.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |