В новините
 
11.04.2008 05:53   Новината е видяна 3606 пъти
Семир АБУМЕЛИХ: Минералната вода във Ветрен се използва непълноценно

Община Бургас ще реализира амбициозна програма в здравеопазването, казва собственикът на Медицински център и болница „Света София” и общински съветник


- Г-н Абумелих, кога ще започне строителството на новата болница във Ветрен и какво наложи тази частна инвестиция в сферата на здравеопазването?
- Проектът за Многопрофилна болница „Света София” във Ветрен е готов, той е дело на арх. Димитър Георгиев. Строителството ще започне след конкурс за избор на изпълнител през май.
Наложи го нуждата от здравеопазване в района. Функциониращият в центъра на Бургас Медицински център „Света София” обслужва 150 000 пациенти годишно. Направихме проучване от какво се нуждаят нашите пациенти. Ясно е, че бременните няма къде в региона да раждат в нормални условия. Но се оказа, че и кардиологията има нужда от допълнителна база и специалисти. Неврологията, хирургията – също. Ето защо в новата болница реших да има не само Акушеро-гинекологично, но и Хирургично, Кардиологично и Неврологично отделение, лаборатория, рентген, скенер, дори зала за тренировка на бременни.
Болницата ще бъде построена върху 3 500 кв.м. РЗП е 5 000 кв.м.
Капацитетът е 100 легла с голяма реанимация. Апаратурата е последна дума на технологията. Това е най-голямата частна инвестиция в здравеопазването след „Токуда”. Тя е за около 10 млн лева без земята, която е частна и закупена от мен преди две години.
- Защо във Ветрен?

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2885.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |