В новините
 
11.04.2008 06:05   Новината е видяна 4742 пъти
Община Бургас предприема действия за премахване на незаконните рекламни табели

Община Бургас започва на 10 април /четвъртък/ действия по премахване на незаконните рекламно-указателни табели, които са разположени на нейна територия.

      В средата на февруари кметът Димитър Николов издаде заповед за упражняване на строг контрол по спазване изискванията на Наредбата за рекламна дейност и предприемане на съответните действия за отстраняване на нарушенията. Собствениците на рекламните табели бяха информирани, че ако имат желание да ги запазят да подадат заявление в Общината за издаване на разрешение или да ги премахнат.

      Извършената от общинските експерти проверка показа, че нерегламентираните рекламни табели на територията на общината в момента са над 1000, а финансовите загуби от тях надхвърлят 200 000 лв. за една година.

      До момента в Община Бургас са постъпили заявления за издаване на разрешения за 147 от съществуващите незаконни табели. Във финансово измерение това ще представляват приходи от около 12 000 лв. на месец. Очакванията са, че след тяхното премахване собствениците ще предприемат действия за възстановяването им по начина, който е регламентиран от Наредбата за рекламна дейност, с което приходите ще нарастнат.

      Процедурите по отстраняването и съхранението на свалените рекламни материали е възложено на общинската фирма „Благоустройствени строежи” ЕООД. Вече са уточнени графика и начините, по които ще бъде извършено премахването на табелите.

      Връщането на незаконните рекламни табели на техните собственици ще става чрез заплащане на финансовите разходи по тяхното отстраняване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |