В новините
 
12.04.2008 16:19   Новината е видяна 5543 пъти
Бургаските състезатели по Информатика с атрадиционно силни. Бургас ще бъде домакин на националната олимпиада по информатика от 18 до 20 април

От 18 до 20 април 2008 г. в Бургас ще се проведе Националния кръг на ХХІV–та ученическа олимпиада по информатика. Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието-Бургас, Съюз на математиците в България.

Бургаски свободен университет ще предостави своите зали за провеждането на олимпиадата.
       Участниците са разпределени в пет възрастови групи :
      • Група А - 11-12 клас
      • Група B - 9-10 клас
      • Група С - 7-8 клас
      • Група D - 6-ти клас
      • Група E - 4-5 клас  

Олимпиадата се провежда в два последователни дни при условия на анонимност, еквивалентни на условията при приемен изпит в гимназиите и университетите. Класираните на първите 10 места ученици ще бъдат включени в разширения ни национален отбор по информатика, за участие в международната олимпиада, която ще се проведе през 2009 година в България, град Пловдив.

В рамките на националния кръг на олимпиадата за групи А и С, е включено и Национално състезание по информатика за групи B, D и E, посветено на 110-годишнината от създаването на Съюза на математиците. То ще се проведе в един ден - 19 април 2008 г.
Пресконференция за организацията и провеждането на Националния кръг на олимпиадата по информатика ще бъде организирана на 18 април 2008 г. от 11.00 ч. в Заседателната зала на Община Бургас.

Ще припомним, че бургазлията Деян Симеонов се завърна миналата година със златен медал. Той завърши математическата гимназия в Бургас и продължи образованието си в Математическия факултет на Софийския университет.
Тогава баща му Станислав Симеонов, доцент по информатика в Свободния университет в Бургас, заяви, че синът му е сбъднал неговата мечта, защото той е бил резерва в отбора на България за олимпиадата по математика през 1980 г. Деян беше приет в няколко световни университета в САЩ, Великобритания и Германия, но предпочете да продължи образованието си в България в СУ.

Желаем успех на участниците от Бургас, а и на другите. Стискаме им палци и както се казва Let the force be with You.

Кметът Димитър Николов няма да се явява на Олимпиадата по Информатика, но затова пък ще внесе над 20 точки по дневния ред на заседанието на Общински съвет, както ще прочетет след малко.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |