В новините
 
12.04.2008 17:46   Новината е видяна 8432 пъти
Слънце и дъжд в картини от една изложба - галерия Бояджиев, Бургас

Изящните картини на Павел Митков ще останат в галерия “Бояджиев” до 5 май.
Какво ли няма в картините на Павел Митков, който от сряда отново влезе в бургаската галерия “Бояджиев”! Изящни силуети на жени, контрастиращи морски пейзажи, незнайни кафенета, къщи от български села, макове, лалета и слънчогледи, зиме и лете – впечатлява не толкова изобилието от теми, колкото тяхната интерпретация и желанието на художника да види красотата.
Две от картините сияйно светят в центъра на експозицията, тях не може да не ги забележите - “Боженци” и “Пролет”. Има други, които спират дъха с внушението за окъпани от дъжд улици. “Мак с черга” или “Зарево”, “Лалета” или “На разсъмване” почти стръвно издават авторовия пиетет към  всичко родно, желанието му да преплете в едно традиции и съвременност.
Павел Митков за втори път гостува на галериста Стефан Бояджиев, с когото се познават от 10 г. 31-годишният художник живее и твори в София, но не се ограничава само в столичното пространство. След Бургас идната седмица той заминава за Германия, където също открива изложба.
На 5 май галерия “Бояджиев” ще покаже литографии на английски художници от ХIХ век, а на 19 май с творбите на Веско Радулов ще бъде отбелязан 13-ият рожден ден на артсалона.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-2910.html

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |