В новините
 
15.04.2008 14:15   Новината е видяна 4899 пъти
Международно Изложение “Културен туризъм 2008”

Община Несебър ще вземе участие на V Международно Изложение “Културен туризъм”, което ще се проведе от 16 до 18 април 2008 г. във Велико Търново. Форумът се организира по инициатива на община Велико Търново съвместно с Държавната агенцията по туризъм и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.


В рамките на богата програма, борсата предлага възможност за участие в туристическото изложение на фирми, туристически организации, общини, културни институти, университети и др. да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт от областта на културно- познавателния туризъм чрез рекламно-информационни материали.

Творческата програма на събитието, включва презентации, дискусии, промоции на различни държавни, общински и неправителствени организации. Борсата дава възможност за обсъждане и анализ на актуални въпроси, свързани със социализацията, промоцирането и поддръжката на културно-историческите обекти като част от културния туризъм. За пети пореден път ще проведе и филмовият фестивал „На източния бряг на Европа” на който се представят филми, популяризиращи българското културно– историческо наследство и туризма.

Петото изложение „Културен туризъм 2008” - Велико Търново дава възможност за работни срещи на партньори и специалисти, представяне на туристическия продукт на десетки региони от страната, запознаване с дейността на различни културни институции. Спектакли, изложби, филми, награди ще съберат водещи имена на експерти и творци в областта на културния туризъм.


Представянето на Община Несебър ще премине под мотото „25 години под закрилата на ЮНЕСКО”. Тя ще участва със специализиран щанд, на който ще представи изложба на детски рисунки от класа по приложни изкуства към Общинската Обединена Школа по Изкуствата. На голям концерт-спектакъл ще се изявят състави от различните културни институти в Общината, сред които: Фолклорен ансамбъл „Слънчев Бряг”, групи за модерен, класически балет и спортни танци към Общинския Детски Комплекс и певци от няколко вокални състава към читалище „Яна Лъскова”. Концертът има за цел да престави лицето на града като културен център, в който се пазят и развиват дългогодишните традиции в областта на изкуството.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |