В новините
 
20.04.2008 02:15   Новината е видяна 4897 пъти
Атрактивни мачове дадоха старт на КАМЕНИЦА ФЕНкупа’08

С поредица от атрактивни демонстрационни мачове бе открито шестото поред издание на турнира по футбол за фенове Каменица ФЕНкупа’08 на терена на «Спортна София» в столицата. Старт на надпреварата дадоха Димо Димов – Бранд Мениджър в Каменица АД и селекционер № 1 на България Димитър Пенев. За да отбележат началото на шампионата, едни срещу други се изправиха два отбора на спортни журналисти, екип на Каменица и ВИП отбор с участието на популярните Део, Дичо, Ники Кънчев, Иво Андреев и приятели.
Първи триумфираха спортните журналисти, обединени под кодовото име „Червените”. На финала те надвиха тима на Каменица с убедителен резултат -  3:0. На трето място се класира другият отбор на медиите, а четвърти остана отборът на шоумените.
За шеста поредна година Каменица – официалната бира на българския фен на футбола, предизвиква запалянковците от цялата страна и им предоставя уникалния шанс да участват в единствения у нас шампионат по футбол за непрофесионалисти - Каменица ФЕНкупа"08. Турнирът въплъщава отношението на марката Каменица към футбола – да подкрепя неподправената страст на десетките хиляди фенове, като им осигурява възможност да премерят сили с други отбори на професионални футболни терени и да се чувстват като истински футболни звезди. 
Шампионатът ще се проведе в 12 града в цялата страна в периода между м. май и м. август. Големият финал по традиция ще се състои през м. септември в София. Инициативата ще обхване Благоевград, София, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Монтана, Хасково, Плевен и Габрово. И тази година победителите ще гледат на живо атрактивен мач между големи отбори в европейско клубно първенство. Шампионът в Каменица ФЕНкупа’07 –  “Трите мечки” от Шумен, извоюва пътуване до Англия, където стана свидетел на срещата между Манчестър Сити и Челси на стадион „Стамфорд Бридж” в Лондон.
По традиция, освен на отборите, класирали се на първите три места на регионално ниво, специални награди ще се връчват и в следните категории: „Най-атрактивен състезател”, „Най-добър вратар” и „Най-спортсменски отбор”. Водещ на събитието ще бъде Део, който за трета поредна година ще радва публиката на стадиона и ще освежава нагорещената футболна атмосфера.  Феновете отново ще имат възможност да се впуснат в надпреварата за внушителните 366 л. бира Каменица – по един литър за всеки ден на годината, в пожъналата огромен успех игра „Точен шут”.
Тази година организаторите ще поднесат големи изненади на феновете. Във всички градове от схемата на шампионата паралелно ще се провежда и първият в България турнир по джитбол. Атрактивните мачове ще се играят в центъра на съответния град в седмицата преди всеки кръг на Каменица ФЕНкупа"08. Състезанието ще приключва в неделя – по време на регионалните финали на Каменица ФЕНкупа. Националният шампион по джитбол ще бъде ясен през септември, когато ще се проведе и Големият финал в София. 
Другото предизвикателство, което Каменица отправя към феновете не само на футбола, но и на фотографията, е конкурсът Каменица ФЕНснимка, който ще продължи през целия период на първенството. Единственото условие за участниците е да имат навършени 18 години и снимките, които изпращат, да са направени на стадионите, на които се провежда Каменица ФЕНкупа’08. Фотографиите ще бъдат качени на интернет страницата www.kamenitzafanclub.com, където всички желаещи ще могат да гласуват за най-оригиналните и атрактивни попадения. Най-добрата снимка ще бъде наградена по време на Големия финал на турнира през септември.
Каменица ФЕНкупа’08 ще се проведе на базата на миналогодишната схема, като в градовете с по-голям интерес ще се организират квалификационни срещи, а в останалите ще участват всички желаещи отбори. Поради огромния интерес в София надпреварата ще се проведе в два последователни уикенда, като ще се играе по схема от над 256 отбора, без квалификации. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |