В новините
 
20.04.2008 02:46   Новината е видяна 3669 пъти
Мостът в местността Ковач ще бъде възстановен до края на май
До края на месец май ще приключат възстановителните  дейности на моста в странджанската местност Ковач.  Реконструкцията започна на 18 януари тази година, след като община Малко Търново разработи  и представи за одобрение проект пред междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. 
С решение от 14 декември 2007 г., комисията предостави сумата от 306 306 лв. за неотложните възстановителни работи, свързани с моста. Изпълнител на обекта е фирма „Евро старт 2007” ЕООД с. Въглен, обл. Варна.
Ремонтирането на съоръжението бе наложително след  пороите през  юли 2006 година в община Малко Търново. Тогава на квадратен метър падна по 280 литра водна маса. Водите на река Велека в местността Ковач скъсаха моста, който е резервен вариант за транспортна връзка с областния център и Република Турция, а също осигурява и транспортната  връзка на местността със село Звездец. 
Възстановяването на  моста ще облекчи посещенията на  местността  Ковач и ще осигури по-добри връзки с общинския център, със село Звездец и туристическите обекти в района.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |