В новините
 
20.04.2008 23:41   Новината е видяна 4530 пъти
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА - БУРГАС

 резултат на задълбочени и целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителите на серия от палежи на сгради и автомобили, разположени на територията на Централна градска част и к-с «Изгрев» - това са : 19 годишния Д.В. от с. Банево и 40 годишния Л.В. от Бургас. Същите са криминално проявени / извършители на кражби, грабежи, палежи и др./ и са без постоянен адрес. По случая е образувано досъдебно производство, към което до момента са възобновени и приобщени общо седем досъдебни производства, образувани за последните шест месеца. Проверяват се в детайли данни за извършени палежи на общо 14 автомобила и четири постройки, разположени на територията на Бургас. За времето от 15.04.т.г. / когато е задържан Д.В./ до 18.04.т.г. са събрани множество преки и косвени доказателства относно авторството на престъпните деяния. В хода на разследването са проведени детайлни следствени експерименти, огледи, разпити на свидетели. Назначени са : съдебно-химични експертизи, както и съдебно-психиатрични експертизи на извършителите. В резултат на това е установено, че извършителя Д.В. е вменяем, а Л.В. страда от тежка форма на шизофрения, но към момента е в добро състояние. Спрямо двамата е наложена постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража» от Бургаския окръжен съд. Насрочено е дело в Районен съд - Бургас за разглеждане на психическото състояние на Л.В. и евентуалното му настаняване за лечение в псхиатрично заведение.

На 19.04.т.г. около 16.30 ч. в РПУ Айтос е получено съобщение от 54 годишен айтозлия за това, че около 11.40 ч. на същата дата, 55 годишната му съпруга е намерила трупа на майка си - К.З., 81 годишна, в тоалетната на дома й, разположен на ул. «Владимир Заимов» в града. При пристигане на местопроизшествието е установено, че трупът на К.З. се намира в леглото в стаята, с множество наранявания по главата. От проведения разговор с дъщерята на починалата жена е констатирано, че след намирането на трупа на майка си, същата се обадила на съпруга си и двамата заедно преместили възрастната жена на леглото, като преди това я измили и облекли с нови дрехи. От извършения оглед е установено, че тоалетната също е измита, като всички вещи и предмети, имащи отношение към случая са подредени и поставени по местата им. Първоначалните заключения на съдебния лекар са : че смъртта е настъпила вследствие нанесени множество удари с твърд предмет по главата. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ Бургас. Предстои извършването на допълнителен оглед. Работата по случая продължава от служители на РПУ Айтос и сектор «Криминална полиция» при ОДП Бургас. 
На 19.04.т.г. от шкаф от съблекалнята на спа - центъра в «Балнеохотел» - Поморие е извършена кражба на 1 600 щатски долара, 500 евро, 700 лева и 35 000 казакстански тенге / около 240 евро/, собственост на 40 годишен казакстански турист. Установено е, че шкафчето, ползвано от казакстанеца е отворено по неустановен до момента начин. Работата по случая продължава от служители на РПУ Поморие.
На 20.04.т.г. около 02.30 ч. в РПУ Карнобат е получено съобщение от 58 годишен карнобатлия, живущ на ул. «Екзарх Антим I», за това че се е събудил от мирис на дим и е установил, че входната врата на къщата в долната си част гори. Карнобатлията потушил сам огъня. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на РПУ Карнобат.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |