В новините
 
29.04.2008 12:15   Новината е видяна 4233 пъти
Европейска премиера на яхти в панаира

Спортната яхта „Итама 40” ще направи европейска премиера на изложбата „BOATS & SPORTS EXPO”, която ще се проведе в рамките на Международния панаир на потребителски стоки и технологии в Пловдив от 12 до 17 май.  Този модел се показва за първи път в Източна Европа, съобщиха от фирма „Венид-яхт”, която е представител на производителя „Ферети”.

„Итама 40” е за любителите на високи скорости и надпревари в морето. За круизи е моделът „Кранки Медитераниън”, който ще бъде изложен за първи път в България, както и спортната ветроходна яхта „ЕлЕм 410”, добавиха от „Венид-яхт”.

Премиери са подготвили и други участници в първото издание на “BOATS & SPORTS EXPO”, на което ще се представят над 50 фирми. Те ще покажат лодки, оборудване, навигационни системи, екипировка за водни спортове, пристанищни съоръжения, услуги. Край техните щандове ще бъдат  офисите на 4 банки, които дават кредити за закупуване на яхти и приспособления за тях.  Експозициите ще са в централна открита площ в панаирния комплекс и заемат пространство колкото 2.5 палати.

Големият интерес към изложбата се дължи на бързото развитие на яхтения бизнес у нас и на нов сегмент от туризма, свързан с яхтинга и водните спортове.  Пазарът на яхти в България се разрастваше с 1000% годишно през периода от 2004 г. до сега, а през следващите 3 години се очаква истински бум, според прогнози на мениджъри от бранша. 

Съпътстващо събитие на изложбата е Националното състезание по корабомоделизъм и корабомоделен спорт за Купата на Международен панаир Пловдив. Очакват се около 25 състезатели от цялата страна, които ще демонстрират качествата на радиоуправляеми модели, конструирани от тях. Това  съобщи Коля Панайотов, секретар на Българската федерация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт, която е съорганизатор на проявата заедно с Клуб „Посейдон” и Международен панаир Пловдив.

Във всяка гонка ще се конкурират по 6 плавателни съда, победител ще е този, който направи най-много обиколки за определено време. Надпреварата ще е в 2 категории – със стандартни мотори и с двигатели специална изработка, а във всяка от тях ще има 2 възрастови групи – юноши и мъже. Някои от участниците са в отбора, който ще се представи на световното първенство във Варшава през юни, каза г-н Панайотов. Според него състезанието в панаира ще бъде много атрактивно. То ще се проведе на 16 май, петък, в езерото до палата 18.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |