В новините
 
08.05.2008 12:41   Новината е видяна 5592 пъти
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОСМА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАШАТА ВАКАНЦИЯ” – БУРГАС, КОЯТО СЕ ОТКРИВА НА 8 МАЙ 2008 г., ЩЕ БЪДЕ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

Осма Туристическа борса "Вашата ваканция" ще бъде открита на 8 май 2008 г. в 10.30 часа в Дом на културата "Лукойл Нефтохим" Бургас. За първи път изложението ще бъде с международно участие.
Борсата се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация и Бургаски Изложбен Център ЕООД и е под патронажа на Държавна Агенция по Туризъм и Областна управа - Бургас. В рамките на борсата ще се проведат срещи на кметове на общини с Председателя на Комисията за защита на потребителите, както и среща на туристическите фирми и общините с представителите на Държавната Агенция по Туризъм.
Тази година изданието на "Вашата Ваканция" се провежда под мотото "Ден на Европа". В изложбата участие ще вземат над 60 организации от цялата страна и Република Турция.
В борсата ще се представят черноморските общини от Бургаска област – Несебър, Поморие, Созопол и Царево, както и Общините Средец и Малко Търново. Възможности за почивка на българските граждани за летния сезон на 2008 г. ще представят също общините Габрово, Дряново, Стара Загора, Котел, както и община Ямбол. Туристически фирми от страната ще предложат възможности за отдих и балнеолечение в хотелите „Перла” в Слънчев бряг, „Снежанка” в Пампорово, „Родопски дом” в гр. Чепеларе, „Дива” в с. Чифлик, балнеохотел „Княз Павел” в Павел баня, хотел „Самоков” в кк Боровец, парк-хотел „Континентал” в Слънчев бряг, както и хотелите от СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев бряг”.

Професионалната гимназия по туризъм – Бургас ще представи своите продукти, както и възможностите за наемане на кадри за летния туристически сезон. На борсата ще се представят също и 4 природни парка – Странджа, Златни пясъци, Сините камъни и Шуменско плато, които са разположени в непосредствена близост до големите туристически комплекси на Черноморието. Те дават възможност за разнообразяване на туристическото предлагане, както и за практикуване на екотуризъм, селски туризъм и разнообразни пешеходни маршрути. Ще се представят също и фирми, които предлагат продукти и услуги за туризма – фирма „Бойар” – Поморие – производител на висококачествени вина – възможности за дегустации, рекламна агенция „Комфорт Дизайн”, Фрапорт Туин Стар- Летище Бургас, Илюстровани карти България ООД, етнографски комплекс Шато Медово, Регионален Бургаски музей, Детелина Прима ООД, Нефтопласт – Средец, Елона – Карнобат, Вестал – Бургас, Танцова академия – Бургас, Парти агенция „КРИС”, ЕТ „Валена”  и други. 

Акцент на изложението тази година ще бъдат възможностите за анимация, които предлагат общините. В съпътстващата програма на импровизирана сцена пред  Дом на културата „Лукойл Нефтохим” на 8 май ще се представят Общините Поморие, Котел, Стралджа, бургаските училища „Найден Геров” и „Йордан Йовков”, както и СОУ „Васил Левски” в Малко Търново. Специално участие ще има и сдружение „Танц БГ” – Бургас. Свои щандове ще имат също и фирми и организации, които предлагат различни консултантски услуги за туристическия бизнес – финансови, данъчни, юридически, както и подготовка на проекти за финансиране от донорски програми.
Партньори в осъществяването на Осма Туристическа Борса „Вашата ваканция” са също вестник „Фактор” – Бургас, „Лукойл Нефтохим”, хотел „България” – Бургас, фирмите „Джей Ел Пи” – Бургас, „Победа” АД – Бургас, „Агрима” АД.
Участие в Осма Туристическа Борса „Вашата ваканция” ще вземе и Тракийска Туристическа Асоциация от Одрин, както и сдружение ДЕКАТ от Демиркьой (сдружение за популяризиране на природното и културно наследство на Демиркьой, област Къркларели, Република Турция). Двете сдружения са партньори на Бургаска Регионална Туристическа Асоциация в осъществяването на съвместни проекти по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция. 
Изложението е отворено за посетители от 10.00 до 19.00 часа. Входът е свободен за всички, които желаят да направят своя избор за ваканция. За посетителите е подготвена и специална анкета-томбола. Наградите за томболата осигуряват „Победа” АД, „Проект Консултинг” ООД,  ЕТ „Аглая”, БРТА, ЕТ „Валена”, „Бойар” – Поморие и др.
На 9 май, по случай Деня на Европа, ще бъде представен туристическия потенциал на най-югоизточната община в ЕС – Царево. Ще се посетят ботаническата градина на сем. Серафимови в с. Велика, ще се представят възможностите за морски туризъм в с. Лозенец и гр. Царево, селски туризъм в с. Бродилово, както и екотуризъм в защитена местност „Устието на река Велека”. Ще се представят типични странджански обичаи, кухня, разходка с каруци, както и разходка с лодка по р. Велека.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |