В новините
 
09.05.2008 13:06   Новината е видяна 4095 пъти
Община Бургас спечели проект за насърчаване на иновациите

Община Бургас и Агенцията за регионално развитие и иновации са единствените партньори от българска страна със спечелен проект по Програма INTERREG IVC. На провелата се среща на 24 април в Любляна, Мониторинговият комитет одобри 6 от общо 12 проектни предложения.

      Проектът се нарича PIKE / Promoting Innovation and the Knowledge Economy/ и е насочен към насърчаване на иновациите и икономиката на знанието в Югоизточния регион на България. Този проект има за цел да се стимулира успешното усвояване на добри практики и обмяната на опит в областта на информационните и комуникационни технологии за регионите, които изостават във високотехнологично отношение. Това включва разширен и бърз достъп до Интернет, улеснено електронно управление и електронен бизнес, изграждане и внедряване на безжични технологии, и в резултат на това, формиране на съвременно информационно общество.

      Партньори на Община Бургас по Проекта са редица европейски страни – Чехия, Великобритания, Испания, Швеция, Италия, Гърция, Испания и Ирландия.

       Програма INTERREG IVC 2007 – 2013 е част от целта за европейско териториално сътрудничество. Тя е насочена към взаимопомощ, съвместно сътрудничество и споделяне на знания и опит на регионите от ЕС.

      Програмата се финансира от Европейския фонд за регионално развитие, а нейните основни приоритети са „Иновации и икономика на знанието” и „Околна среда и превенции на риска”. Те отразяват стратегията на Европейската комисия за насърчаване на икономическия растеж и разкриването на работни места.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |