В новините
 
12.05.2008 11:25   Новината е видяна 4933 пъти
Алманах "Света гора" с премиера в Бургас

На 7 май в бургаската Градска художествена галерия „Петко Задгорски” бе представен новият – трети по ред брой на "СВЕТА ГОРА - алманах за литература, наука и изкуство". Главният редактор на изданието доц. Сава Василев представи пред бургаските творци и читатели обемистия том.
„Света гора” се издава от Сдружение на литературните дейци "Света гора"- Велико Търново. То е единственото извънстолично национално литературно-критическо издание с толкова разширен диапазон на творци и теми, включени на страниците му.

От 2007 г. алманаха се списва съвместно с Националния институт "Нова българска литература". В новия брой са представени и текстове на бургаски автори - Христо Фотев "Слово за Иван Пейчев", Роза Боянова "Завръщане на благословията", Добрина Топалова "В навечерието на прощалния дебют...", а Манол Манолов и Милка Стоянова - с цикли стихотворения.

В раздела литературна критика са отбелязани книгите на бургаските автори - Добрина Топалова "Явлението Петя Дубарова", Калина Лукова - "Г.П. Стаматов - между същностите и привидностите", двуезичната книга с хайку на Иван Кехлибарев "Неизказани думи" и книгата на Ирина Войнова - "Градината на Фохат".

На бургаските читатели на алманаха се предоставят и пълните текстове на литературните прегледи на книжната продукция за 2007 г. на писателите от Пловдив и Габрово, преводи на балкански автори, нови творби на Иван Добчев, Сава Василев, Владимир Шумелов и други творци.

Отбелязани са годишнините на Емилиян Станев, Никола Георгиев, Огнян Стамболиев, Иван Дуйчев.

Алманахът е придружен и с най-новата стихосбирка на Янислав Янков "Влизане в Рим" и диск с песните на Гриша Трифонов.

Стана традиция изданието да прави своя премиера и в Бургас след като е представено във Велико Търново, Пловдив и Варна.

http://www.slovesa.net/index.php?id=1613





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |