В новините
 
19.06.2008 04:54   Новината е видяна 4425 пъти
Министерството на външните работи съобщи, че министър Калфин подписа във Вашингтон Междинно споразумение по въпросите на Програмата за безвизови пътувания със САЩ
На 17.06.2008 г. Междинно сперазумение, свързано с безвизовите пътувания за български граждани в САЩ ще подписа Министърът на външните работи на България Ивайло Калфин и секретарят по вътрешна сигурност на САЩ Майкъл Чертоф. 
Това споразумение е важна стъпка към включване на страната ни в програмата на САЩ за премахване на визовия режим с определени страни.
Изискване на САЩ при присъединяване на България към програмата е отказите на американски визи да паднат под 10 процента.
Българските паспорти трябва също така да съдържат биометрични данни.
От пресцентър на Външното ни министерство съобщават, че предвидените в документа сфери на сътрудничество са в областта на граничната сигурност и сигурността на международните пътувания. Сред тях са: издаването на паспорти с биометрични данни на българските граждани; система за информиране за изгубени и откраднати паспорти; предоставянето на информация с оглед на подобряване на граничната сигурност; създаването на специализирана програма за сигурност при въздухоплаването.
Подписаният документ не засяга правата и задълженията на страните, предвидени в законодателството на техните държави или произтичащи от тяхното участие в международни договори и споразумения, в това число и ангажиментите на България като член на Европейския съюз.
Програмата за безвизови пътувания е свързана с безвизов престой в САЩ до 90 дни с цел туризъм или бизнес.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |