В новините
 
03.07.2008 00:10   Новината е видяна 5176 пъти
работен обяд в "Къщата с часовника"

Заместник министърът на външните работи г-н Милен Керемедчиев покани на работен обяд в "Къщата с часовника" посланиците на скандинавските държави. Тема на разговорите по време на срещата беше отливът на скандинавски туристи от България и мерките, които страната ни да предприеме, за да възстанови имиджа си на сигурна и безопасна дестинация.

На срещата присъстваха Н.П. Кауко Ямсен, посланик на Република Финландия, Н.П. Коре Ерхард Янсон, посланик на Кралство Дания, Н.П Тове Скарстейн, посланик на Кралство Норвегия, г-н Андерс Стор, първи заместник ръководител на мисията на Кралство Швеция и г-жа Стела Балтова, заместник-председател на Държавната агенция по туризъм.

Както вече ви информирахме, на работната среща, организирана от Съюза на инвеститорите в туризма на 16 юни в Слънчев бряг, в присъствието на г-н Керемедчиев, туроператорите и хотелиерите споделиха притеснения от сериозния спад с около 50% на туристи от скандинавските държави. Това стана, след като миналата година шведски гражданин беше убит в курортния комплекс и последва бурна реакция на медиите в северните страни. По същия повод СИТ изпрати покана за среща до министър Михаил Миков, на която да бъдат набелязани спешни мерки за подобряване сигурността в курортите и връщането на чувството за безопасност у туристите.

Според посланиците две са основните причини, които карат скандинавците да изберат друга посока на пътуванията си - лошо обслужване и липса на сигурност в българските курорти. Г-жа Стела Балтова предложи ДАТ да организира среща с браншовите организации в туризма, на която да бъдат обсъдени проблемите на обслужването и човешките ресурси.

Сигурността на курортите е въпрос на единна политика и сътрудничество между отделните институции -  МВР, прокуратура, МВнР, каза г-н Милен Керемедчиев, който е и председател на Консултативния съвет по международно сътрудничество към СИТ. Той ще организира обща среща с Главния секретар на МВР и представители на прокуратурата по конкретни случаи, описани от чуждите посланици и лично ще проследи развитието на следствията и делата по тях. През октомври ще се състои втора среща с дипломатите, на която ще ги информира за резултатите. Г-н Керемедчиев отправи към посланиците молба да съдействат информациите за подобряване на сигурността в курортите ни да стигат до гражданите на съответните държави. Заместник министърът ще инструктира българските посланици в скандинавските страни да започнат активна разяснителна кампания с конкретни примери за добро сътрудничество между институциите на България в подобряване на сигурността и безопасността в градовете и местата за почивка.


Vessislava Tancheva
Union of Investors in Tourism





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |