В новините
 
08.07.2008 17:49   Новината е видяна 5739 пъти
Бургас - една идея по различни от Каварна


Има бургазлии, които не знаят, че в града има конна база. Кажете ли обаче, че тя е на 150 метра от капаните след пресичане на жп линията всичко става ясно - "онова празно място зад ЦУРК-а и до тенис кортовете".
От няколко седмици мястото не е празно, защото  на него изникна пясъчен "град". Бихме казали "пясъчна приказка на морска тематика", но рискуваме да прозвучи не достатъчно тривиално, както е предвидено да бъде всичко в Бургас.
Пясъчните фигури на русалки, риби и морски чудовища с причудливи форми не са плод на заягравката на почернели от слънцето хлапета, а творби на десетина от най-известните "майстори на пясъка" в света. Те пристигнаха в Бургас, за да вземат участие в първия в България Фестивал на пясъчните фигури. 
Клюки се носят, че сред участниците има  и далечен потомък на Рембранд. Докато майсторите творяха бургазлии имаха възможност да наблюдават мягьосничеството БЕЗПЛАТНО, а след това започна поредната простотия за попълване на предизборните фондове и гушите. Странно, но вместо да се опитат да популяризират изкуството и да сложат цена на билетчето 2-3 лева, общинарите изтресоха 5 (или 6) лева на калпак, с което скопиха мерака на простосмъртните.
Фантастичните обемни фигури бяха изваяни в рамките на малко повече от седмица, а бургаската фирма Андела Ад подари подари за тази цел 2500 тона пясък, донесен от река Велека и смесен "с глина за да е устойчив на метеорологичните условия".
И както се казва - да славим този, който духа - в неделя платната, покриващи оградата  бяха свалени от вятъра и приказните фигури зарадваха дори бабите от съседните скамейки.


Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |