В новините
 
10.07.2008 11:48   Новината е видяна 5095 пъти
АТАКА ПРЕДЛАГА ПРОЕКТ ЗА МОРСКИ ПАРК В САРАФОВО

Крайбрежна алея да свърже квартала с Морската градина
Бургаските съветници от “Атака” внесоха в общинския съвет и кметската администрация подробна идейна разработка за изграждането на нов крайморски парк в Сарафово. Разработката е направена от ландшафтен архитект д-р Светлана Анисимова по инициатива на жители на квартала, симпатизанти и членове на ПП“Атака”. Тя е съобразена с мнението на жители на квартала,  специалисти по туризъм, хотелиери, ресторантьори, концесионера на плажа.
Идейният план предвижда сегашният зле поддържан пущинак по склона между Сарафово и морския бряг да се превърне в атрактивен парк с много зеленина, включително екзотични растителни видове, детски и спортни площадки. Предвидено е лятно кино, плувен басейн, игрища за волейбол, баскетбол, тенис, миниголф, състезателна рампа и площадка за скейтборд и велосипеди...
Разбира се, оставено е достатъчно място за спокойни зелени зони, както и за райони с летни заведения и атракциони. Паркът на Сарафово ще се превърне в естествена връзка между курортния квартал, плажа и морето, много привлекателна за туристи и жители на града. (Вижте прикачената към писмото илюстрация ideen proekt)
Сарафово ще има крайбрежен парк, коментира главният архитект на Община Бургас В. Илиева. Конкурсът за проектирането му трябва да се проведе през есента, в момента се подготвят условията и идейната разработка е “добре дошла”. Подготвя се и заданието за нов устройствен план на целия град.
Според съветниците от “Атака” бъдещият парк на Сарафово трябва да се свърже с крайбрежна алея край солниците до Морската градина на Бургас. Така градът ще се обърне “с лице към морето”, ще получи общо над 7-километра плажна зона и нови възможности за туризъм.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |