В новините
 
11.07.2008 08:57   Новината е видяна 3226 пъти
Бургас е място каквото рядко се среща
Влюбен в Бургас, американският танцьор и хореограф Елиа Мрак–Блумберг се завръща да преподава танцова техника и импровизация на момчетата и момичетата от школата за фрий-стайл, хип-хоп и съвременен танц "Дюн". Семинарът ще продължи една седмица като в него този път ще вземе участие и формация "Форсайт крю".
През м. април тази година Елиа проведе едноседмичен семинар с млади танцьори от Бургас. Сега той продължава работата си с тях по създаването на оригинално танцово произведение, включващо хореографии и изпълнения на самите участници.
Занятията включват разнообразни творчески задачи за интерпретация и създаване на индивуален танцов материал, импровизация в група, композиция, динамика и музикалност. Най-интереснот от сегашната му работа с бургаската школа е танцовото обиграване на определен предмет - "object oriented dance". Танцьорите пресъздават в пространството геометрията на предмет, като избират сами средствата за интерпретация - форма, динамика, музикалност и т.н.
Бургаските танцьори определят Елиа като "изключително зареждащ" и нашега го наричат "Илийка" поради приликата на неговото име с българското име Илия. За Елиа Бургас е място "каквото рядко се среща" и "най-хубавото в него са неговите жители"
Елиа Мрак е танцьор и хореограф от Лос Анджелес, Калифорния. Изучава хип-хоп и съвременен танц в Колеж Помона - Лос Анджелес. Участва в многобройни международни програми за танц в Европа като Данс Уеб - Виена и Номадик Денс Академи. Преподава хип-хоп в Танцовите академии "Калвин Латимер" и "The Webb" в Лос Анджелес. Като хореограф и танцов преподавател изследва пресичането и творческите възможности на съвременния и хип-хоп танц.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |