В новините
 
12.07.2008 14:53   Новината е видяна 4577 пъти
„Влез в зеления филм“ - Еко филм фест в Княжево

На 11, 12, 13 юли в княжевското читалище „Братя Миладинови“ ще се проведе    екологичният филмов фестивал „Влез в зеления филм“.
Филм фестът е продължение на организираните от екологично сдружение “За Земята” филмови фестивали “Другото лице на глобализацията“ (2003 г .– София; 2004 г. - Благоевград, Велико Търново; 2005 г. - Стара Загора, София).
Освен с интересната селекция на филми и вълнуващи теми, тазгодишният еко филм фест ще привлече вниманието на публиката и с необичайният избор на място и формат за   протичането му.
Темите: Съвременните екологични проблеми, представящи социални и екологични последствия от икономическата глобализация както в България, така и в световен мащаб (храна и биоземеделие, експлоатация, отпадъци, енергия и горива, транспорт, еко-активизъм, опазване на биоразнообразието).
Маршрутът: На входа вместо билет зрителите получават карта, която ще ги поведе през един необичаен кино-лабиринт. Пътят през него цели да отведе и задържи зрителя в междинното пространство на неговото лично преживяване и внушенията на филма.
Режисьорът: на пътешествието из филмовия лабиринт са самите зрители - следвайки подредбата на прожекциите в определен маршрут, те могат да влизат в различните зали и стаи и сами да избират по кое време да преминат към следващия екран;
Мястото: Предизвикателното филмово изживяване ще се случи в необичайна среда - изоставена театрална и кино зала, прилежащите й по-малки помещения и градина ще бъдат трансформирани до неузнаваемост в сайт-специфик (подчинена на архитектурните особенности на мястото) мултимедийна инсталация;
l    Официална премиера на филма – „История на вещите“ („The Story of Stuff“ with Annie Lenoard)
l    Предвиден е детски кът, където ще се прожектират анимационни еко филми, а съвместно с арт-педагози ще се провеждат игри на открито.
l    Публиката ще бъде провокирана да участва в дискусии, както и да  изрази впечатленията си от преживяното в текст или рисунка в прохладата на зеления двор на читалището.
Фестивалът се осъществява от ЕС „За Земята“, с подкрепата на програма „DG Youth“, читалище „Братя Миладинови“, квартал Княжево, а артистичната му реализация е дипломен проект- дело на сценографите Здравка Кантарева и Златна Михайлова, студенти на НБУ, програма „Театър“, специалност сценография.
Повече информация можете да получите на:  www.zazemiata.org
За контакти:
Ваня Бонева:                    0896 104 600       
Геника Байчева:               0899 950 099       

http://chitalishta.mc.government.bg/?act=content&do=detailed&rec=1078





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |