В новините
 
01.07.2008 15:38   Новината е видяна 3970 пъти
„Акулите” записаха победа преди мача с „Горица”

Футболистите на Димитър Димитров победиха отбора на „Марица” Пловдив с минималното 1:0 и така записаха победа за самочувствие преди важния мач от турнира на УЕФА – Интертото Къп. В събота от 20.00 часа на стадион Васил Левски те ще се изправят срещу класния отбор на словенския „Горица”.


      Двубоят на терена в Ракитово премина при добро темпо и доста старание от страна и на двата отбора. Младият състав на Марица импонираше с колективната си и технична игра и на моменти затрудни по-класния първодивизионен тим от Бургас.


      Сред няколко пропуска на „акулите” в 36-та минута пробив отдясно на капитана Стефан Трайков завърши с много добро центриране в наказателното поле, където над всички се извиси Дуду и с отмерен удар с глава направи стража на „жълто сините” безпомощен за 1:0. Последваха нови атаки на бургаските футболисти и нови отлични намеси на футболиста с номер едно в отбора на „Марица”.


      През втората част Димитров направи 8 смени като в игра влязоха всички налични футболисти. Играчите на „Марица” опитаха да върнат гола и направиха няколко добри атаки към Чворович и заменилия го по-късно Стоянов, но вратарите се справиха с опасностите. На свой ред и „Черноморец” имаше своите шансове да увеличи разликата, но пропуски направиха Иван Цанков, Рафаел, Тошков и Николов, който уцели с мощен удар страничната греда.


      В мача се включи на пълни обороти Марсио, който сподели че се чувства добре и започва да навлиза в познатия ритъм. Двубоя обаче пропуснаха поради травми Атанас Фиданин, Георги Божилов и Мартин Ковачев. В сряда те ще тренират извънредно и сутринта, а следобед ще се включат в общата тактическа тренировка на отбора в Ракитово. 
 
 
 


      Бразилците издържаха успешно теста в контролата с „Марица”
 


      Ден преди мача с пловдивския тим Димитър Димитров заяви, че в контролата ще даде още един шанс на Леандро и Дуду, които до момента според него се представят колебливо в тактическите занимания и в предсезонните проверки.


      В този мач като че ли разбрали, че се решава съдбата им в отбора, те играха на много добро равнище и получиха похвали от треньорите на „Черноморец”. Най-ласкави са отзивите за тарана Дуду, който през първото полувреме спечели почти всички единоборства при ниските подавания. Най-категоричен бе той при високите топки, когато не остави никакви шансове на своите персонални пазачи и отправи много удари в очертанията на вратата. При един от тях падна и единствения гол в срещата. Бразилецът покриваше голям периметър и спечели няколко спорни топки отправени към защитниците, след които отборът организира опасни контраатаки.


      Леандро, който игра през втората част се запомни с няколко извеждащи подавания, както и с центрирания отляво при които вратарят на „Марица” имаше решителни намеси, за да предотврати ново посещение на топката в мрежата си. В защита той не допусна грешки в зоната която покриваше.


      И третият бразилец Мишел игра на ниво, но за него отзивите бяха умерени тъй като той поддържа постоянно добро ниво в изявите си, а спортно техническия щаб е решил да му предложи договор с клуба. Ако документите на кориоката се уредят до събота, то той сигурно ще излезе като титуляр в мача срещу „Горица”. Същото се отнася и за Дуду, докато Леандро ще трябва да се пребори за място в отбора с още двама футболисти на бургаския тим, играещи на неговата позиция.
 
 
 
 
 
 


               „Черноморец Бургас” изпробва новите екипи на „Найки”


      Спортно-техническото ръководство на тима реши да изпробва новите екипи на „Найки” в контролата с „Марица”. Отборът ще излезе с титулярния си син цвят и в двубоя от турнира на УЕФА Интертото Къп в столицата, срещу словенците от „Горица”.


      Екипите на американския концерн са от моделната гама 2008 – 2009 като с тях играха и националните отбори на много от страните участнички на европейското първенство в Австрия и Швейцария. Първите отзиви на футболистите са, че материята на екипите е много добра и не затруднява движението им по терена. Линията също придава елегантност, а стилната емблема дава и допълнително самочувствие на играчите, което ще ги мотивира още повече да изпълнят новата цел пред отбора – класиране през следващия сезон в зона УЕФА.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |