В новините
 
13.07.2008 09:42   Новината е видяна 4282 пъти
Бургаските криминалисти докладват

На 10.07.2008 г. при специализирана полицейска операция, на пътя  Бургас - София,  на кръстовището за с.Българово  е  задържан К.С. (21) от с.Черноморец, придвижващ се с  джип “Командер”. По-късно на пътя Бургас-София, на около 500 м преди кръстовището за с.Съдиево са задържани и лицата Е.Н. (30) и Н.С. (21) и двамата гр. Камено. При извършения оглед, в близост до задържаните лица  е открита, заровена в пръстта,  картонена опаковка от плодов сок, съдържаща 670 бели таблетки с щампа във форма на сърце. При направения полеви-наркотест,   таблетките са реагирали на синтетичен наркотик (екстази). В хода на разследването, допълнително са задържани Р.К. (39) от Айтос, Ж.К. (22) от Камено,  Ц.С. (20) от Камено и Е.И. (34) от Царево. Всички са участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, с организатор С.Я.(33) от с. Свобода. При последвалото претърсване, в домовете на задържаните са открити и иззети 18 грама бяло прахообразно вещество и 12 таблетки, които при направения полеви наркотест са реагирали на амфетамин както и 0,6 грама прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. По случая е образувано досъдебно производство. На лицата е  повдигнато обвинение  по чл.354а във връзка с чл.321 от НК и им е взета мярка  за неотклонение "Задържане под стража". Работата документиране на случая продължава под надзора на Бургаска окръжна прокуратура. 

КРАЖБИ
На 12.07.2008 г. в 05.30 ч. в оперативната дежурна част на РПУ - Несебър е получено съобщение, че за времето от 21.00 ч. на 11.07. до 05.00 ч. на 12.07.2008 г. е  разбита входната врата на квартира в курортен комплекс “Слънчев бряг”. При извършения оглед е установено, че от стаята е извършена кражба на преносим компютър, около 120 грама златни накити и 50 лв. По случая е образувано досъдебно производство. 

На 12.07.2008 г. в18.30 ч. в оперативната дежурна част на РПУ - Несебър е получено съобщение за извършена кражба на 12 530 лв. от  товарен бордови фургон “Мерцедес” със сливенска регистрация. Автомобилът е бил спрян за товаро-разтоварна дейност зад супермаркет в курортен комплекс “Слънчев бряг”.  При извършения оглед е установено, че докато водъчът разтоварвал стока, неизвестно лице, през отворен прозорец на незаключена шофьорска кабина, извършило кражба на посочената сума, която се намирала в найлонов плик  зад дясната седалка. По случая е образувано досъдебно производство.

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
На 12.07.2008г. около 18.45 ч. в Бургас по бул. “Демокрация”  се е движел лек автомобил “Мерцедес 250”, управляван от А.И. (32) от Бургас.  Пред турско консулство, ударил пресичащата пътното платно 81-годишна жена. В резултат на удара пешеходката е получила черепно - мозъчна травма и политравматизъм. Откарана е от екип на ЦСМП  в МБАЛ - Бургас, където около 20.30 ч. е починала. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Взета му е кръв за химически анализ. По случая работи сектор “Пътна полиция”. 

Nа 12.07.2008 г. около 20.35ч. в Бургас в ЖК “Меден рудник” се е движел лек автомобил “Пежо 306”, управляван от неправоспособния С.В. (31) от Бургас. На кръстовището на ул. “Въстаническа” до бл.114  отнел предимство и предизвикал пътно транспортно произшествие с лек автомобил “Опел Векра”, управляван от Д.И. (29) от Бургас. В резултат на удара возещият се на задна седалка в “Опел”-а 52-годишен бургазлия е получил фрактура на таза. Настанен е за лечение в МБАЛ - Бургас, без опасност за живота. Нанесени са значителни щети на автомобилите. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на “Опел”, докато за неправоспособния С.В. техническото средство е отчело 2,38 промила. На двамата водачи е взета кръв за химически анализ. 

ПОЖАРИ
На 12.07.2008 г.около 15.00 ч. е възникнал пожар във вилна зона "Острица2" в землището на с.Банево. В гасителните действия са участвали четирима огнеборци от РС ПБЗН - Бургас с два противопожарни автомобила. От пожара са засегнати две масивни тухлени вили, три временни постройки и един фургон - всички  необитаеми. По данни на свидетел,  в съседен парцел са били забелязани група лица, които демонтирали винкелна конструкция от изоставен  фургон. Работата по случая продължава. 

На 12.07.2008 г. в Четвърто РПУ- Бургас е получено съобщение възникнал пожар в.с.Върли бряг. В гасителните действия са участвали осем огнеборци от РС ПБЗН - Бургас с два противопожарни автомобила. При извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал в близост до сграда (бивш хаспел) и се е разпространил  в западна посока. Унищожени са изоставени стопански постройки и сухи треви на обща площ около 500 декара. Щети- в процес на изясняване. По случая работи Четвърто РПУ - Бургас. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |