В новините
 
14.07.2008 10:11   Новината е видяна 4521 пъти
Хапят полицаи, крадат хавлия и парфюм от англичанин - екстри от криминалната хроника на Бургас

На 13.07.т.г. около 23.00 ч. на входа на с. Кошарица полицейски патрул от РПУ Несебър е спрял за проверка Ауди, с бургаска регистрация, управляван от 28 годишния М.С. от кв. «Стадиона» в Несебър. Водачът отказал проверка за алкохол с дрегер, като предложил на служителите да се разберат по друг начин. При отказа им, М.С. издърпал регистрационния талон на автомобила си от ръцете на единия полицай и побягнал към колата си. При задържането му оказва съпротива и се е наложило използването на физическа сила и помощни средства от автопатрула. По време на задържането на място пристигат 10-15 души, като една от жените - 30 годишната Ю.М. от с. Кошарица /сестра на М.С./ се нахвърлила върху полицаите,и след скъсване на нагръдния знак на единия от тях, го ухапала по дясната китка. В последствие Ю.М. ухапала и втория, притекъл се на помощ полицай по лявата ръка. Въпреки съпротивата на жената, С.М. е въведен в полицейския патрулен автомобил, където същия с удари с крака, е деформирал задната лява врата. Ю.М. и брат й - С.М. са отведени в РПУ Несебър и задържани за 24 часа.

На 13.07.т.г. около 06.00 ч. служители от РПУ Созопол по сигнал са задържали непосредствено след извършването на кражба на парична сума и документи, 38 годишния В.К. от Пловдив. Констатирано е, че около 05.00 ч., В.К. е проникнал в хотелска стая в Созопол, обитавана от български туристи, като е откраднал дамска чанта с документи и сума от около 150 лв.

На 12.07.т.г. около 23.00 ч. в р-т «Веселото село» в Слънчев бряг е извършена кражба на оставена без надзор дамска чанта, в която е имало мобилен телефон, сумата от 200 лв., дамски принадлежности и лични документи, собственост на 63 годишна софиянка. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на кражбата е 27 годишната В.З. от гр. Елин Пелин. Вещите са и върнати на потърпевшата.

На 13.07.т.г. служители от РПУ Несебър са установили извършителя на кражбата на оставена без надзор плажна чанта, съдържаща мобилен телефон, плажна хавлия, две слънцезащитни масла и парфюм, собственост на 18 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг. Това е 34 годишният В.Ф. от с. Елешница, общ. Белица, обл. Благоевград. Вещите са върнати на потърпевшия.

На 13.07.т.г. около 01.20 ч. при обход на плажната ивица в района на дискотека «Лазур» в Слънчев бряг, служители от РПУ Несебър са задържали четирима младежи със съмнително поведение. Когато забелязали полицейския патрул те изхвърлили пакетче със суха тревна маса, реагирала при извършения полеви тестна марихуана /с тегло над 10 грама/. Младежите - С.С., 17 годишен, В.В., 18 годишен, Д.И., 17 годишен и Д.С., 16 годишен, и четиримата от Поморие, са задържани с полицейска заповед за 24 часа в РПУ Несебър.

На 13.07.т.г. около 15.30 ч. в ОДП Бургас е получено съобщение от кмета на с. Равнец, че в полския масив близо до гробището на селото, има засят канабис. След извършен оглед от полицейските служители е установено, че в землището на с. Равнец има засят кориандър, като в края на масива /на площ около 4-5 декара/ е открит влакнодаен самоизрасъл коноп. По данни на председателя на кооперацията, преди 2-3 години същата нива е била засята с коноп за промишлени цели, така че е възможно новите растенията да са самоизрасли. Проби от конопа са постъпили за анализ в Базовата лаборатория към ОДП Бургас. Предстои унищожаването на растенията. 

На 13.07.т.г. в РПУ Приморско е получено съобщение за извършена кражба на парична сума и вещи от купето на товарен автомобил «Мерцедес спринтер», с унгарска регистрация, паркиран на обособен паркинг в близост до кея на р. Ропотамо. Констатирано е, че в купето на автомобила е проникнато, чрез разбиване на предното дясно стъкло, като е извържшена кражба на две чанти, съдържащи мобилен телефон, MP3 Player и 40 диска към него, около 200 лв., лични документи и вещи, собственост на 46 годишен унгарски турист. Работата по случая продължава от служители на РПУ Приморско.

На 13.07.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от 56 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че на 09.07.т.г. около 13.00 ч. при слизане на автобусна спирка в Несебър - Стара част, е установила липсата на портмоне със сумата от 200 евро. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

Пътнотранспортни произшествия

На 14.07.т.г. около 02.00 ч. на пътя Варна - Бургас в района на Община Несебър, поради движение с несъобразена скорост в прав и неосветен участък от пътя, л.а. «Ауди А8», със софийска регистрация, управляван от 30 годишния А.Г. от Пазарджик, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец - Х.Х., 24 годишен от гр. Върбица, обл. Шумен, който почива на място.

Пожарна и аварийна безопасност

На 13.07.т.г. около 16.00 ч. в РПУ Поморие е получено съобщение за възникнал пожар в землището на с. Гълъбец, общ. Поморие. В потушаването на пожара са се включили три противопожарни автомобила. Установено е, че пожара е възникнал от умишлено запалена предварително събрана суха трева в частен двор в с. Гълъбец, собственост на 30 годишен мъж от селото. Вятърът е допринесъл за бързото разпространяване на пожара, като от общо изгорелите около 600 дка, близо 400 дка - са пшеница.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |