В новините
 
16.07.2008 08:44   Новината е видяна 7510 пъти
Димки всяват паника в Бургас

Задушлив газ се спусна в центъра на Бургас във вторник сутринта и хвърли в паника местните жители и туристите, които бяха принудени да се движат с кърпички пред устата. За 15 минути на горещия телефон на общината се обадиха над 70 граждани, но оттам не можаха да им обяснят каква е причината за обгазяването. Надвиснала и информационна мъгла още повече засили паниката.
За да разбере какво се случва, на пристанището отиде шефът на дирекция "Охрана и обществен ред" в общината Константин Луков. Повече от половин час той не беше допуснат на порта от Военна полиция и охранителна фирма, нито беше информиран от какво е обгазяването. От Гражданска защита съобщиха, че градът всъщност не е обгазен. Те обясниха, че суматохата е причинена от две учебни димки, запалени около 8.30 ч. от участниците в международното учение "Бриз/Сертекс 2008" за имитиране на пожар на кораб. Имало е известно задимяване, но показанията на въздуха са нормални и няма опасност за здравето на хората, увери директорът на Гражданска защита в Бургас Йордан Лозев. Той каза, че гражданите били уведомени за учението и трябвало да бъдат в готовност за подобни инциденти. Чак към обед общински служители оборудваха коли с мегафони и тръгнаха из улиците на града да успокояват жителите и туристите, че няма опасност и скоро димът ще се разсее. Въпреки уверенията, че няма нищо отровно, много хора се оплакваха от главоболие и затруднено дишане.

Със съкращения от в-к Дневник





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |