В новините
 
22.07.2008 05:14   Новината е видяна 4530 пъти
Заловен е лидер на престъпна група

В резултат на целенасочените оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на сектор «Криминална полиция» - ОДП Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура Бургас, бе задържан издирвания Стойчо Калоянов, 33 годишен от с. Свобода. Същият е лидерът на заловената преди седмица организирана престъпна група, подвизаваща се на територията на Бургаски регион. Задържането е осъществено в частна квартира в с. Равда, като в момента Стойчо Калоянов е в следствия арест за срок от 72 часа.

      Групата на Стойчо Калоянов е създадена след неутрализирането на престъпната структура на Димитър Желязков - Очите, като се е занимавала с разпространение на наркотици и свързани с това престъпни деяния. Стойчо Калоянов се е изявявал, като «новия бос» на наркоразпространителите на територията на ОДП Бургас. Групата му е създадена, чрез налагане на силови методи и психически тормоз. Констатирано е, че Калоянов за кратко време, прилагайки посочените методи, е овладял част от наркопазара, афиширайки че е сменил Димитър Желязков - Очите.

      Информация за това е получена в бургаската полиция още в края на късната есен на 2007 година, като сектор «Криминална полиция», под прякото ръководство на Окръжна прокуратура, е стартирала дейност по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата. В хода на разследването са използвани оперативно-технически мероприятия и оперативни комбинации, както и различни процесуално-следствени действия / разпити на свидетели, очевидци, претърсвания, изземвания и др./. Работата по неутразиране на престъпната група е била определено затруднена от изключителната подозрителност и конспиративност на членовете и ръководителя - Стойчо Калоянов. Въпреки това в хода на разследването са събрани достатъчно факти, обстоятелства и доказателства, които по безспорен начин сочат за съпричастност на всички членове към наркоразпространението на амфетамини и кокаин в Бургаски регион.

      Установено е, че членовете на групата са провеждали и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие / побои, заплахи, палежи и др/.   

      Предстои гледане мярката за неотклонение на Стойчо Калоянов от състав на Окръжен съд - Бургас. Продължава издирването и на последния от членовете на групата - Страхил Господинов, обявен за общодържавно издирване на 14.07.2008 година.

      Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на ОДП Бургас. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |