В новините
 
23.07.2008 14:02   Новината е видяна 3776 пъти
Община Бургас освобождава тротоарите и улиците от стари автомобили

 Бургас стартират дейности по отстраняване на излезлите от употреба моторни превозни средства /МПС/, задръстващи улиците и тротоарите на града.

      Общинската администрация призовава гражданите на Бургас да подават в Дирекция „Опазване на околната среда” сигнали за стари и изоставени МПС, намиращи се в близост до техния дом.

      Сигналите ще бъдат приемани на телефон 84 38 91 или в дирекция „Опазване на околната среда”. На споменатия телефонен номер може да бъде получена подробна информация за местоположението и координатите на фирмите, притежаващи разрешително за отстраняване и разкомплектоване на стари автомобили.

      Основания за започването на тази акция дават разпоредбите на Закона за управление на отпадъците, Наредбата за изискванията за третиране на отпадъците от МПС и Наредбата по управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на община Бургас.

      Всеки собственик на МПС, което не е в движение; на МПС, което е със стари регистрационни номера; на МПС, което не е преминало през последните 2 години задължителен технически преглед, е длъжен да го предаде на площадка за временно съхранение на ИУМПС /излезли от употреба моторни превозни средства/ или в един от центровете за разкомплектоване. За предаването на автомобилите гражданите не дължат такси.

Община Бургас
www.burgas.bg





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |