В новините
 
28.07.2008 12:55   Новината е видяна 3897 пъти
Бургас ще усвоява 70 млн. евро за водни проекти

“В Бургаския регион за около две години ще бъдат усвоени около 70 милиона лева за водни проекти”, каза на конференция зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Димчо Михалевски в края на миналата седмица.
До края на годината ще стартира северният магистрален водопровод на Слънчев бряг”.
Според зам.- министъра на  регионалното развитие и благоустройство развитието на водния сектор е един от приоритетите за правителството през последните години. Приоритетно са вложени средства в осигуряването на питейна вода за цялата Бургаска област.
"Темата водоснабдяване е много важна, освен заради изискванията на Европейския съюз, а и заради това, че на потребителите трябва да се предлага качествена вода", каза още Михалевски.
Той припомни, че през 2005 година курортът Слънчев бряг е бил пред режим на водата, но светкавично е било изградено 7-километрово трасе, необходимо, за да осигури допълнително количество вода на курорта и през следващото лято на 2006 година този проблем вече не стои пред хотелиерите. Заради тежкото положение на водоснабдяването на курортното селище Обзор само за половин година е изграден 9-километров магистрален водопровод от Камчия до Обзор, който до дни ще бъде пуснат официално в действие, съобщи зам.-министър Михалевски.
Цялата новина на страницата http://www.factor-bs.com/news-4152.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |